Рівне:

Створення та просування сайтів

Зі злочинної стежки не зійшов

Рівненська область 13-травня, 2013, 09:499 prov 918
За кількома статтями Кримінального кодексу України засуджено 45-річного уродженця міста Новосибірськ Російської Федерації Андрія Є., який проживав у селі Бочаниця Гощанського району. Чоловік у грудні 2008 року в Рівному, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вистрелив з обрізу мисливської рушниці 16 калібру в обличчя Василю У.. Той вижив, однак утратив зір.
Нова кримінальна історія раніше судимого на території Російської Федерації Андрія Є. розпочалася на початку серпня 2008 року на залізничному вокзалі міста Харкова. Саме там чоловік знайшов картонну коробку з патронами калібру 5,6 мм. Він без перепон дібрався до Рівненщини та поселився у сестри в селі Бочаниця Гощанського району. Патрони Андрій сховав під кроквою у сестринській хатині.
Уже в листопаді чоловік на автовокзалі в Рівному придбав мисливську рушницю «ЗІК» 16 калібру, яку одразу ж переробив на обріз. Відтоді він з ним не розлучався.
23 грудня Андрій серед ночі проник у магазин в Бочаниці, звідки виніс продукти харчування, горілчані вироби та товари споживання на суму понад 8 тисяч гривень. Цей «подвиг» для нетверезого росіянина не став останнім. Уже вдень чоловік поїхав до Рівного, де у нього неподалік кафе виник конфлікт з трьома юнаками. Під час сварки Андрій вийняв обріз — хлопці кинулися навтьоки. На сходинковій площадці одного з будинків, що на вулиці Дубенській, вони розповіли про небезпечного незнайомця місцевому жителю, 32-річному Василеві, який пообіцяв зупинити зухвальця. Андрій без вагань з невеликої відстані вистрелив Василеві в голову з обрізу, той і слова не встиг промовити. Шрот з патрона потрапив в очі, чоловік упав. Андрій з місця злочину зник. Раніше судимий росіянин, маючи умисел позбавити людину життя, і не підозрював, що Василь не загинув, а вогнепальне поранення скалічило нещасного. Василь втратив зір.
За два дні підозрюваного в низці злочинів уродженця Російської Федерації працівники міліції затримали й взяли під варту. Пізніше в судовому засіданні підсудний в інкримінованих йому злочинах визнав себе винним, підтвердив викладені у вироку обставини вчинення злочину, в скоєному щиро розкаявся.
Рівненський міський суд засудив Андрія Є. за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї) до трьох років позбавлення волі, за частиною 2 статті 15 ККУ (замах на вчинення злочину), частиною 1 статті 115 ККУ (вбивство) — до семи років позбавлення волі. Отже, за сукупністю злочинів Андрій Є. отримав покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі. Крім того, задоволено цивільні позови, подані потерпілим про стягнення 12 000 гривень, витрачених на лікування, та 288 000 гривень моральної шкоди. Також суд зобов’язав Андрія Є. компенсувати шкоду власникам товарів, які викрав у ніч проти 23 грудня з магазину в селі Бочаниця Гощанського району.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору