Рівне:

Створення та просування сайтів

У Запорізькій області мер очолив банду рекетирів

Україна 13-травня, 2013, 10:049 prov 1 027
У Запорізькій області завершено досудове розслідування діяльності членів організованої злочинної групи, які в одному з міст організували систему поборів з підприємців, що займалися пасажирськими перевезеннями.
Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, до групи входили міський голова, два його заступники, начальник одного із секторів виконавчого комітету міської ради, а також директор комунального підприємства.
Зловмисники створили такі умови, за яких керівники підприємств, що здійснюють перевезення автобусними маршрутами, повинні були сплачувати обов’язкові «грошові внески». Щомісячна плата з одного автобуса становила від 340 до 800 грн. Ціна при цьому залежала від прибутку, який приносив маршрут.
Упродовж 2011-2012 років така схема дозволила чиновникам збагатитися на суму більш як 1,5 млн грн.
Спільники постійно змінювали способи одержання хабарів – це могло бути як перерахування грошових коштів під виглядом благодійних внесків на розвиток міста або сплата за роботи, які фактично не здійснювалися.
Учасникам ОЗГ інкримінують скоєння 13 кримінальних правопорушень, серед яких - одержання хабарів, перевищення влади або службових повноважень, службове підроблення та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.
Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору