Рівне:

Створення та просування сайтів

СБУ в Івано-Франківській області ліквідувала канал нелегальної міграції

Івано-Франківська область 17-травня, 2013, 11:239 prov 1 061
Управлінням Служби безпеки України в Івано-Франківській області спільно з Чопським прикордонним загоном Державної прикордонної служби України ліквідовано міжнародний канал нелегальної міграції, налагоджений через українсько-словацький державний кордон.
Встановлено, що співорганізаторами каналу були троє мешканців Івано-Франківська. Вони організовували для потенційних нелегальних мігрантів – вихідців із однієї з республік колишнього Радянського Союзу, тимчасове переховування на території області, перевозили їх до місць перетину кордону, де вказували надійний маршрут пересування в обхід пунктів пропуску. Протиправна діяльність провадилася під виглядом пасажирських маршрутних перевезень.
У лютому-березні 2013 року зловмисники здійснили шість епізодів переправлення іноземних громадян через державний кордон України до однієї з країн Європи. Загалом співробітники УСБУ спільно з прикордонниками попередили переправлення 17 нелегалів. З черговою партією іноземців було затримано і організаторів оборудки.
У рамках відкритого кримінального провадження за цим фактом трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.
Наразі нелегальних мігрантів примусово повернуто до країни походження. Стосовно зловмисникаів судом обрано запобіжні заходи у вигляді застави і домашніх арештів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору