Рівне:

Створення та просування сайтів

Колишнього посадовця митниці за хабарництво засуджено до трьох років позбавлення волі

Львівська область 20-травня, 2013, 15:139 prov 778
14 травня 2013 набув чинності вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області за кримінальною справою, порушеною стосовно колишнього виконуючого обов’язки начальника митного поста «Стрий» Львівської митниці, який, зловживаючи службовим становищем, вимагав та одержував хабарі від суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності.
Слідством доведено, що працівник митниці у змові з посадовими особами однієї з брокерських фірм Львівщини систематично вимагали з підприємців незаконну грошову винагороду за сприяння у митному оформленні вантажів. Правоохоронцями задокументовано більше двадцяти фактів одержання хабарів на загальну суму понад 250 тис. гривень.
У жовтні 2011 року у службовому кабінеті брокерської фірми співробітники СБУ затримали посадовця «на гарячому» під час одержання 8,5 тисяч гривень.
Вироком суду працівника митниці визнано винним у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст.28 та ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді трьох роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарським функціями на три роки, а також позбавлено його спеціального звання «Радника митної служби другого рангу, сьомої категорії державного службовця».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору