Рівне:

Створення та просування сайтів

Наркомани, які скоїли серію крадіжок в одному з рівненських торгових центрів, потрапили на лаву підсудних

Рівненська область 21-травня, 2013, 09:179 prov 931
Четверо раніше судимих за різними статтями Кримінального кодексу України рівнян знову опинилися на лаві підсудних. Подружжя Роман та Інна зі знайомими Юрієм і Оленою впродовж серпня-вересня 2012 року кілька разів намагалися винести з одного з рівненських торгових центрів продукти. Найбільш їх цікавили цигарки, кава і… шоколад.
Цей кримінальний квартет перебуває на обліку у лікаря-нарколога. Більше того, подружжя, 35-річний Роман та 24-річна Інна, мають судимості за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних речовин, вчинене повторно). 28-річний Юрій судимий за ч. 2 ст. 185 ККУ (крадіжка). За ч.1 цієї ж статті осуджена й 41-річна Олена, яка виховує двох неповнолітніх дітей.
Дебютну крадіжку у супермаркеті рівняни спланували на вечір 31 серпня. Щоправда, того дня «до справи» не залучили Інну. Трійця спробувала винести за межі об’єкта цигарки різних фірм на суму близько двох з половиною тисяч гривень. Наступний похід до торгового центру вже в повному складі відбувся 11 вересня близько 18-ї. «Клієнти» знову спробували пронести повз касовий апарат цигарки й шоколадку на загальну суму 1 100 гривень. Із краденим їх затримали працівники охорони при виході з супермаркету. 29 вересня Юрій з того ж таки супермаркету намагався викрасти каву від різних виробників на суму понад 200 гривень. Та й цього разу охоронці завчасно затримали «постійного клієнта». Щастя у той день чоловік пробував ще в одному супермаркеті Рівного, однак також невдало: його вчасно зупинили працівники торгового закладу. Підозрюваних затримали.
— При призначенні покарання Рівненський міський суд врахував ступінь тяжкості злочинів, дані про винних, обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання, — розповів Ілля Клімашевич, прокурор прокуратури м.Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Юрія Т., Романа Н., Олену К. та Інну Н. визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб). Відтак, Юрій отримав три роки ув’язнення, Роман за сукупністю злочинів — 5 років 2 місяці ув’язнення. Олену К., матір двох дітей, позбавили волі на 2 роки. Однак на підставі ст.75 КК України її звільнять від відбування покарання, якщо вона впродовж 2 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки. Жінці залишили попередній запобіжний захід — підписку про невиїзд. Інні Н. суд до призначеного покарання — рік позбавлення волі — частково приєднав невідбуте покарання за попереднім вироком Рівненського міського суду від 29 травня 2012 року. Відтак, Інна з ґратами проведе 2 роки 2 місяці. Вирок набрав законної сили.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору