Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські пластуни відзначили Свято Героїв

Новини регіону 21-травня, 2013, 09:239 prov 980
19 травня з нагоди Свята Героїв пластуни провели ряд заходів, спрямованих на поширення серед молоді знань про українських героїв. Свято Героїв розпочалося з співу рівненським юнацтвом національного гімну біля пам'ятника Симону Петлюрі. Згодом молодь змогу подивитись пізнавальне відео про борців за Самостійну Україну.
Також юнаки та юначки прослухали біографії Миколи Міхновського, Симона Петлюри та Євгена Коновальця. На завершення акції присутні отримали наліпки, присвячені святу Героїв.

Рівненські пластуни відзначили Свято Героїв


Окрім цього, в честь Свята Героїв пластуни округи проведуть свій традиційний табір «Свято весни».
За словами організатора акції, в.о. референта уладу старшопластунів станиці Рівне Тараса Давидюка, щоб належно віддати шану Героям, мусимо собі в першу чергу усвідомити, ким є для нас Герої. «Виховання молодого покоління можливе лише на прикладах великих постатей. Життя дає нам щоденну нагоду і можливість покласти і нашу цеглинку під цю будову, яку їм не довелося закінчити» – зазначив пластун.

Примітка:
День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручности та якомога більшої участи, масові заходи, почасти, відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята
Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. До здобуття Україної незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору