Рівне:

Створення та просування сайтів

ОСОБУ, ПРИЧЕТНУ ДО ПОБИТТЯ ЖУРНАЛІСТКИ, ЗАТРИМАНО

Кримінал 21-травня, 2013, 12:409 prov 1 543
Про це на засіданні Верховної Ради України заявив Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. Дії 20-річного мешканця Київщини перекваліфіковано в хуліганство. Наразі судом вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу. Молодикові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
18 травня під час масових заходів, ініційованих різними політичними силами, в районі Софіївської площі у м. Києві між групами учасниками акцій стався інцидент. Під час нього журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук отримала тілесні ушкодження.
Того ж дня за даним фактом слідчим відділенням Шевченківського райуправління ГУМВС України в м. Києві було зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню було встановлено, що громадянка Сніцарчук є журналістом і, за її словами, до особи, яка вчинила правопорушення, ця інформація була доведена.
У зв’язку з цим для встановлення фактів протиправних дій, які могли б перешкоджати законній професійній діяльності журналіста, за ініціативи правоохоронних органів до Єдиного реєстру досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України.
19 травня зазначені кримінальні провадження були об’єднані.
При проведенні розслідування слідчим на підставі отриманих доказів протиправні дії невстановленої на той час особи перекваліфіковано з ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Для встановлення особи, винної у скоєнні кримінального правопорушення стосовно журналістки, працівниками міліції був проведений значний обсяг необхідних заходів: допитано близько ста свідків події, розшукові заходи проводилися на території кількох регіонів держави.
У подальшому під час досудового розслідування було встановлено, що до побиття журналістки «5 каналу» причетний 20-річний мешканець Київщини.
Наразі молодика затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 171 та ч. 2 ст. 296 КК України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
Досудове слідство триває.
Підготував Олександр РОЖЧУК,
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору