Рівне:

Створення та просування сайтів

Виявлено порушення у сфері транспорту в діяльності контролюючого органу

Рівненська область 04-чер, 2013, 12:149 prov 975
Прокуратурою Рівненської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо забезпечення безпеки дорожнього руху у сфері автоперевезень в діяльності управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті в області.
Відповідно до покладених державою функцій одним із завдань вказаного контролюючого органу є створення умов безпечного, якісного й ефективного перевезення пасажирів та вантажів, функціонування автомобільного транспорту. Проте, наслідки проведених перевірок засвідчили, що службові особи зазначеного управління не в повній мірі використовують надані законом повноваження щодо здійснення контролю за додержанням законів у сфері пасажирських перевезень.
Серед основних порушень у діяльності управління – відсутність контролю за діяльністю та умовами функціонування автостанцій, автовокзалів з питань дотримання Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту; видача автомобільним перевізникам погоджень для здійснення нерегулярних перевезень пасажирів після виходу їх на маршрути (відповідно до вимог внутрішніх нормативно-правових документів такі погодження необхідно надавати перевізникам до виїзду); мають місце випадки неналежного розгляду актів про порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт. Досі залишаються невикоріненими факти здійснення регулярних перевезень по маршруту Рівне – Київ під виглядом нерегулярних.
З метою усунення виявлених порушень законодавства про автомобільний транспорт прокуратура області внесла начальнику управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті в області подання, за результатами розгляду якого притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3 посадові особи управління.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору