Рівне:

Створення та просування сайтів

Приїхали… на лаву підсудних

Рівненська область 19-чер, 2013, 11:159 prov 807
Про що думали двоє нетверезих рівнян, коли вирішили покататися на краденому мопеді в Рівному, сказати важко. Але точно відомо — хлопці не знали, що санкція статті за незаконне заволодіння транспортним засобом передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Два Вадими, 18 і 20 років, торік наприкінці травня самі собі влаштували халепу. Обоє безробітні, безтурботні, не маючи будь-яких зобов’язань, вирішили урізноманітнити дозвілля чимось неординарним. Наприклад, із вітерцем промчати вулицями рідного міста. Дарма, що на момент появи цієї «геніальної» ідеї у хлопців, окрім як по парі ніг на кожного, пересуватися було нічим. Добре випивши, хтось із них пригадав, що бачив біля одного з будинків на вул. Відінській білосніжну «Хонду». Молодики, прихопивши з собою знайомого неповнолітнього хлопця, ввечері подалися «на справу». Доки малий (нічого не відаючи) стояв на сторожі, хлопці відчепили мопед від ланцюга та викотили «Хонду» з подвір’я. За рогом вулиці транспортний засіб завели і троє помчали вулицями нічного Рівного. Цей вояж тривав до тих пір, доки хлопці на вулиці Грушевського, неподалік пам’ятника Богдану Хмельницькому, близько третьої ночі не натрапили на патруль Державтоінспекції. Підліток втік, а нетверезого водія доправили до медичного закладу на освічення на стан сп’яніння, спільника правоохоронці також затримали для з’ясування обставин.
— У судовому засіданні підсудні в інкримінованому їм злочині, передбаченому ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб), винними себе визнали повністю, — розповів державний обвинувач, старший прокурор прокуратури м. Рівне Олег Костюк. — Ще до судового засідання підозрювані відшкодували збитки власникові мопеда «Хонда». У суді вони щиро розкаялись у скоєному. Відтак, згідно з вироком Рівненського міського суду обох засуджено до п’яти років позбавлення волі. Їх звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору