Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині розпочато судовий розгляд у кримінальному провадженні про масове отруєння дітей

Рівненська область 22-чер, 2013, 14:239 prov 1 287
Острозькою міжрайонною прокуратурою Рівненської області завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора КП «Відродження» Могилянівської сільської ради, через службову недбалість якого було заподіяно шкоду здоров’ю дітей (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України).
"Посадовець обвинувачується в тому, що неналежно виконував свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, та у період із вересня 2011 по квітень 2013 року допустив здійснення комунальним підприємством, яке очолює, господарської діяльності із надання послуг питного водопостачання та водовідведення без наявності передбачених чинним законодавством дозвільних документів, а також із порушеннями вимог екологічного та санітарного законодавства", - поінформувала Острозький міжрайонний прокурор старший радник юстиції Любов Ковальчук.
Такі злочинні дії спричинили настання тяжких наслідків у вигляді масового захворювання дітей у с. Могиляни Острозького району. Нагадаємо, що з 03 по 05 квітня цього року було госпіталізовано до лікарні з симптомами отруєння 22 дітей, яких після надання медичної допомоги та одужання відпущено додому.
31.05.2013 до Острозького районного суду направлено обвинувальний акт щодо підозрюваного та угоду про примирення останнього із потерпілими.
Триває підготовче судове засідання. Групу державних обвинувачів очолює Острозький міжрайонний прокурор.

Довідково:
Відповідальність за злочин, передбачений ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору