Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура повернула сільраді земельну ділянку, вартість якої становить майже 2 млн. грн.

Рівненська область 22-лип, 2013, 12:129 prov 810
Господарський суд Рівненської області задовольнив позовні вимоги Рівненського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері про розірвання договору оренди землі та зобов’язав комерційну структуру повернути Великоомелянській громаді земельну ділянку площею 6 га та вартістю 1,9 млн. грн.
Підставою для вжиття прокуратурою цивільно-правових заходів стало неналежне виконання товариством з обмеженою відповідальністю "Інвестжитлобуд і К" зобов’язань за договором, укладеним у 2007 році із Великоомелянською сільською радою Рівненського району, щодо своєчасності орендної плати.
У ході здійснення виконавчого провадження працівниками прокуратури забезпечено реальне виконання рішення суду. Таким чином, територіальну громаду захищено від недобросовісного орендаря.
Загалом, за результатами правозахисної діяльності Рівненської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері у 2013 році розпочато 4 кримінальні провадження, розглянуто 52 подання, притягнуто до відповідальності 90 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, з них 74 — контролери. За актами прокурорського реагування відшкодовано до бюджету 142 тис. грн. та повернуто земельні ділянки загальною площею 16 га.
Крім того, до судів області пред’явлено позовні заяви на загальну суму 461 тис. грн., з них задоволено на суму 444 тис. грн.
Віктор Купчик,
Рівненський міжрайонний прокурор
з нагляду за додержанням законів
у природоохоронній сфері.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору