Рівне:

Створення та просування сайтів

Де купувати приправи добрій господині?

Програма 15-вер, 2013, 15:579 prov 1 201
Різноманітні прянощі та спеції є обов’язковою складовою майже будь-якої страви, роблячи її більш апетитною. Але їх кваліфіковане використання вимагає суттєвих затрат часу. Тому не тільки звичайні шанувальники кулінарії, але й багато професійних кухарів в повсякденні користуються вже готовими сумішами прянощів або сухими приправами.
Більшість з пересічних громадян купують їх, так би мовити, мимохідь, під час придбання інших продуктів харчування. Але цей простий спосіб позбавляє господинь можливостей повністю розкрити свій кулінарний талант – тих можливостей, які надаються високою якістю і широким асортиментом приправ, що пропонують сучасні роздрібні інтернет-магазини спецій.
(Зазначимо, що хоча на Рівненщині таких закладів немає, але будь-який з них забезпечує доставку логістичною компанією: Автолюкс, Деливері, Нова пошта чи інша).

Смак і аромат


На щастя, вже пройшли ті часи, коли обов’язковими складовими кожного пакетика з приправами були Е-добавки: підсилювачі смаку, стабілізатори, барвники, ароматизатори, тощо. Але ці добавки, будучи шкідливими для здоров’я, виконували маркетингову функцію, тобто зберігали їх смак, аромат, колір протягом достатньо довгого строку від моменту виготовлення до продажу.
На жаль, натуральні прянощі в меленому вигляді та в малому об’ємі доволі швидко втрачають свої смакові та ароматичні властивості. А щоб їх зберегти якомога довше необхідно застосовувати як інші технології виробництва, так й іншу упаковку, що разом суттєво здорожчує продукцію. Тим не менш, саме таким шляхом свого часу вимушені були піти провідні світові виробники роздрібних спецій, наприклад, Schwartz: тут – представлено його лінійку приправ. Але й вони з маркетингових міркувань не можуть повністю позбутися всіх синтетичних домішок, перш за все, антікомкователя Е551, що являє собою хімічно чистий пісок.
А ось приправи з інтернет-магазинів спецій – серед українських назвемо визначальні в алфавітному порядку: Делюкс, Лавка прянощів, Лавка спецій, Спайсерішоп, – це суміші саме прянощів без будь-яких сторонніх домішок: в більшості з них немає навіть дешевої солі, що складає значну частину ваги пакетика зі звичайного магазину. Добре збереження смаку і аромату забезпечується, по-перше, значно меншим часом між виробництвом приправи і продажем, по-друге, зберіганням в суттєво більших, ніж в пакетиках, об’ємах і кращих умовах, бо фасуються вони безпосередньо під замовлення.

Асортимент


Ще одна причина купувати пряні суміші в інтернет-магазинах спецій полягає в їх асортименті. Зайдіть, наприклад, на сайт Лавки прянощів http://www.specii.in.ua: натуральних приправ там майже 100 найменувань! Поряд з універсальною сумішшю спецій "Для риби" тут є особливі "Для червоної риби" та "Для вареної риби", поряд зі "звичайної" приправою "Для шашлику" можна знайти "Шашличну", "Кавказьку", "Для барбекю", "Для реберець", два варіанти "Для гриля", тощо, в наявності індійські карі та масали, арабські заатар і харисса, дієтична суміш прянощів для м'яса, що не містить перцю, і багато іншого. Який наш масовий виробник може собі дозволити подібне різноманіття?!
Зміна однієї приправи на іншу навіть в таких звичних стравах, як жарена картопля чи відварені макарони, робить їх суттєво відмінними, перш за все, за ароматом, що дозволяє різноманітити повсякденну їжу. Крім того, пропонуючи широкий асортимент якісних натуральних приправ, сучасні інтернет-магазини спецій надають можливість кожній добрій господині повністю розкрити свої кулінарні здібності та проявити індивідуальний підхід при приготуванні різноманітних святкових страв.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору