Рівне:

Створення та просування сайтів

У Посягві відновили роботу дитячого садочка

Актуально 08-травня, 2008, 14:459 prov 1 339
Садочок побудували ще у 1987 році за кошти колишнього КСП імені Богдана Хмельницького та відкрили у наступному році. Функціонування та утримання закладу відбувалося винятково за кошти цього ж підприємства. У 1998 році дитячий садочок закрили, адже сільськогосподарське підприємство розпалося.
Два роки тому в селі знову виникла потреба в подібному дошкільному закладі. Сільський бюджет Посягви виділив кошти на закупівлю котла, електролічильника, насоса, а також на встановлення системи опалення та на проведення водопостачання й каналізації.
Зараз дитячий садочок „Яблучко” містить навчальний та ігровий класи. Є тут і спальна кімната.
У цьому році на утримання садочку виділено 83,160 тисячі гривень. Розрахований заклад на одну групу 25 дітей.
Розповідає голова Гощанської РДА Василь Харковець:
— У Посягві постійно збільшується кількість дітей дошкільного віку. Зараз їх уже більше вісімдесяти. Тому відновлення дитячого садочка тут було необхідним. Приємно, що діти почуватимуть себе комфортно, адже для них створені всі необхідні умови. Протягом десяти років приміщення було законсервованим, але добре, що його вдалося зберегти. Ініціатором відновлення садочку виступила сільська громада. За останній час ми відкриваємо вже третій подібний дошкільний заклад у районі.
Павло ДУТКО,
Гощанський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору