Рівне:

Створення та просування сайтів

Обладунки Бога 3. Рецензія на фільм

Вільна 15-січ, 2014, 16:159 prov 910
Обладунки Бога 3. Рецензія на фільм

«Місії Зодіак» - дуже сильне кіно, тому після нього хочеться заново переглянути найкраще в фільмографії Джекі Чана, щоб переконатися у вірності своїх спогадів. Адже не кожен здатний одним тільки прологом у фільмі змусити шанувальника відчувати себе дурнем, а глядача простіше - гризти підлокітники і покриватися соромом за себе, Джекі і весь працьовитий народ хань.
І тільки потім, коли герой приходить рятувати студентів, знаходиться і пояснення. Чехарда з головами у перші п'ятнадцять хвилин фільму взагалі частково пояснюється лише потім, ще через п'ятнадцять хвилин - після смішний погоні (тм) і бійки Джекі Чана за допомогою декорацій (тм). Про решту здогадуєшся сам або попросту відмахується, тому що фільм онлайн продовжується, значить, з'являються і нові пазли.
Питання, навіщо після стількох років потрібно було повертатися до «Зброя бога», відпадає сам собою десь на другій половині фільму, де Джекі остаточно йде в моралізаторство, а місцями - в пропаганду. Там в сценарії залишаються тільки дві теми - сімейні та культурні цінності. Персонаж Джекі говорить лише про те, що його напарникам і напарниця треба знову бути разом, тим більше, що у них дитина. А йому у відповідь інша платівка: красти не хорошо, національне надбання має бути повернуто народу тощо. Причому, головний герой особливо і не заперечує, бо грає його Джекі з ними згоден, і приховувати це навіть не думає.
Мабуть, він був так захоплений у фільмі своїм посланням народу Піднебесної, що взагалі мало думав до і під час зйомок. Тому до роботи люди приступили, маючи лише потворний чернетка сценарію, який потім Джекі ще тридцять разів переписував у перервах між виробничими травмами. Однак логіки не додалося, а, навпаки, всі півтори години займаєшся тим, що намагаєшся зрозуміти, що відбувається на екрані: хто всі ці люди, навіщо вони тут, які мотиви ними рухають. Що відбувається взагалі?!
«Зброя бога 3» розвалюються навіть не на епізоди, а на окремі кадри. «О, це, напевно, ті самі, хто побив студентів!» - Каже герой. Яких студентів? Чому побив? Яке відношення це має до подій? Цього ніхто не пояснює.
А з ними і нова клоунада. Не можна дозволяти знімати комедію людині, у якої вже померло почуття комедії, і тому він знімає нудотний студентський КВН з груповими кривляння, дружними піонерськими вигуками, відходами за куліси і маршем по сцені в костюмах з кольорового картону. Взагалі останні фільми онлайн Джекі Чана це повне фіаско.

Якби Джекі додумався включити Бенні Хілла, той виглядав би куди органічніше. Навіщо йому знадобилося працювати ще оператором і художником-постановником - окрема загадка. Тим більше, що за підсумками результат його роботи як мінімум жахливий.
Але остаточно добиває фінальний епізод з падінням у вулкан, де легенда кіно, грає того ще, вибачте, Карлосона, раптово стає персонажем пафосною трагедії з кривавими очима, вибитими зубами і іншим «що ж витворити, гади». Автору так хотілося показати Вчинок, надихнути, розумієш, мільярди людей, що він навіть не задумався про те, наскільки це доречно. Думка він доніс, звичайно, але замість жахливого фільму краще б написав пост в бложіке.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору