Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині чиновники склали повноваження під тиском громадськості

Головна / Рівненська область 23-січ, 2014, 15:199 prov 562
Заяви на звільнення за власним бажанням написали два заступника Здолбунівської райдержадміністрації Олександр Федорук і Михайло Корилкевич.
Як повідомив Радіо Свобода голова аналітичного центру розвитку міста Микола Орлов, цьому передував тиск громадськості на посадовців, блокування роботи райдержадміністрації і заклики до всіх працівників складати партійні квитки регіоналів.
Було зірване засідання оргкомітету з відзначення «визволення Здолбунова від німецько-фашистських загарбників». «Це ми прийшли визволяти район», – пояснив координатор здолбунівської «Сотні самооборони» Сергій Кондрачук.
Зранку близько трьох сотень жителів Здолбунова увійшли в будівлю райдержадміністрації й районної ради. Спротиву охоронців приміщення не зустріли.
Очільника району Віталія Шуля на робочому місці немає. Люди очікують на його прихід, щоб домогтися підписання аналогічної заяви.
Опівдні уже близько півтисячі городян перебували в сесійній залі Здолбунівської районної ради.
Заступники, які написали заяви на звільнення – безпартійні. Вони намагалися пояснити людям, що не поділяють дій влади, а на місцях «просто виконують свою роботу». Однак пікетувальників такі пояснення не задовольнили. Один із заступників, Олександр Федорук, поскаржився на погане самопочуття. Люди відпустили його до лікарні.
Тим часом, сьогодні під час відкриття художньої виставки «Велика Волинь» у виставкову залу Рівненської організації Спілки художників України прийшли близько десятка рівнян у масках. Вони запитали в заступника голови Рівненської ОДА Олексія Губанова, чи відчуває він як представник влади відповідальність за те, що діється в країні. Заступник від прямої відповіді ухилився і згодом покинув залу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору