Рівне:

Створення та просування сайтів

Дванадцята «Провесінь» зібрала близько двохсот учасників

Останні новини 09-травня, 2008, 17:539 Lobanovskiy 1 942
Цьогоріч в м.Березному відкритий обласний фестиваль власної дитячої поезії зібрав дітей з усіх куточків Рівненщини. Голова членів журі ,лауреат премії ім.Лесі Українки,знаний в краї письменник і літератор Євген Шморгун передав привітання від Рівненської обласної організації «Просвіта» ім.Тараса Шевченка та від обласної організації Націонаьної спілки письменників України. «Творча майстерність учасників з роками зростає,приємно бачити нові обличчя,і усмішки дітей,яких вже знаєш»,- говорить на початку обласного фестивалю,заступник директора Березнівської школи № 2 ,засновник конкурсу Ігор Стахнюк. Також він розповів,що перед початком заходу мав телефонну розмову зі спонсорами : начальником обласного управління у справах сім’ї та молоді Рівненської облдержадміністрації - Михайлом Степановичем Волинцем та його заступником – Віталієм Ліпським,передавши від них привітання. За допомогою цих людей щороку в світ виходить тиражований альманах переможців та кращих учасників фестивалю «Провесінь».
Дипломи учасників фестивалю дістались усім конкурсанатам. У середній групі найкрасномовнішою в області виявилась - Наталія Вовчок із с.Соснове,Березнівського району, у молодшій ,на жаль,першого місця присуджено не було.
« У старшій групі найбільше потрясла нас глиокодумністю своїх творів Лазутчик Ірина»,- говорить Надія Ярмолюк, а Євген Шморгун поспішає вручити їй диплом І степеня, Лариса Лісова,член журі,директор обласної бібліотеки для дітей, вручає цінні подарунки.
Березнівська райдержадміністрація та районна рада, зокрема начальник відділу культури Березнівської райдержадміністрації –Микола Володимирович Семенович визначили кращих,на свою думку,і вручили їм відзнаки.
А тим часом Євген Іванович розціловує цьогорічну переможницю конкурсу,володарку ГРАН – ПРІ,березнівчанку – п’ятикласницю Ганну Марцинюк. «Вона вдуге змогла підтвердити цей титул»,- говорить Надія Миколаївна Ярмолюк. Дівчина не тільки пише чудові вірші,має власні збірнички,а ще й супроводжує їх читання аранжуванням під бандуру.
У співаній поезії перемогу здобуває Марина Коротчук,березнівчанка,із власною піснею «Україно моя!».

Можливо через декілька років фестиваль зможе стати дитячим обличчям України,а я скажу добре, що в цей час існують такі хороші речі,адже вони замінюють дітям недостатність спілкування,навчають їх. І замість того,щоб займатись шкідливими звичками діти – пишуть і творять,для рідної землі,для рідної мами і татуся,бабусі,для всього свого славного роду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору