Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські аудитори виявили причини недоотримання доходів та встановили резерви поповнення зведеного бюджету Березнівського району

Рівненська область 12-чер, 2014, 14:479 prov 1 272
Під час проведення державного фінансового аудиту виконання зведеного бюджету Березнівського району за 2011 – 2013 роки фахівці Державної фінансової інспекції у Рівненській області виявили на 126,2 тис. грн втрат бюджетних коштів, на понад 3 млн грн - резервів та на 28,5 тис. грн неефективного використання коштів.
Аудиторське дослідження встановило, що органи місцевого самоврядування вживали недостатньо заходів, спрямованих на зміцнення власної доходної бази, нарощування ресурсного потенціалу місцевих бюджетів та повне задоволення потреб населення в освітніх та медичних послугах. Зокрема, в районі не вистачає дошкільних навчальних закладів, наявний ліжковий фонд лікарень та потужність амбулаторно-поліклінічних закладів району також не повною мірою задовольняють потреби населення в наданні медичної допомоги.
Через неефективне проведення, або не проведення операцій із земельними ресурсами в охоплений дослідженням період, місцевий бюджет недоотримав майже 110 тис. грн. А це, і самовільне зайняття земельних ділянок, і свідоме затягування термінів виготовлення правовстановлюючих документів, безоплатне використання земельних ділянок, не виконання приписів державних інспекторів щодо несвоєчасного виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, знищення межових знаків, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням. Крім того, майже 17 тис. грн бюджет недоотримав через неефективне управління нерухомим майном територіальної громади району.
Аудитори зробили висновок, що резерви майбутніх надходжень від ефективного управління майном місцевої громади складатимуть щорічно щонайменше 3 млн гривень.
Враховуючи результати проведеного контрольного заходу аудиторською групою надано ряд пропозицій, спрямованих на забезпечення дотримання вимог бюджетного законодавства при формуванні та виконанні місцевих бюджетів району та уникнення необґрунтованих втрат.
Прес-служба
Державної фінансової інспекції
в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору