Рівне:

Створення та просування сайтів

Приватизувати земельну ділянку

Порадниця 26-чер, 2014, 15:279 prov 755
Згідно ЗК України передача ділянок землі в так звану приватну власність (коротко-приватизація) проводиться з боку тих місцевих рад депутатів, в районі яких розташовані ділянки.
Право безкоштовної приватизації землі (тобто отримання як власності) з територій комунальної / державної власності підлягає до використання тільки лише з боку громадян країни, а також житлово-будівельних, гаражно-будівельних кооперативів та об'єднань власників багатоквартирних будинків.
В якості обов'язкової підстави для отримання права на те, щоб приватизувати земельну ділянку, служить рішення органу влади, органу самоврядування чи державного органу приватизації ділянок землі, на яких розташовуються об'єкти, що приватизуються, прийняте за рамками їх повноважень, суворо визначених ЗК країни.
Безкоштовна передача земель / земельних ділянок (тобто приватизація) у власність українцям вчиняється у разі:
приватизації земель, що перебувають у їх застосуванні;
отримання ділянок земель при приватизації комунальних сільськогосподарських і державних підприємств, організацій;
отримання земель з територій державної / комунальної власності відповідно до норм безоплатної приватизації.
Ті громадяни, які є зацікавленими в приватизації ділянки, повинні подати письмову заяву до ради народних депутатів, де потрібно вказати бажані розміри, а також місце розташування ділянки, її цільове призначення і весь склад сім'ї.
Місцевою Радою розглядається заява щодо приватизації земельної ділянки, а в разі прийняття єдиного рішення, тобто згоди, замовляється у землепідрядной організації розробка проекту відведення ділянки. Проект узгоджується з радою депутатів, землевпорядним, санітарними та природоохоронними органами, а також органами архітектури. Після цього проект щодо відведення подається до Ради міста народних депутатів з метою прийняти рішення щодо приватизації землі.
Для того щоб приватизувати земельну ділянку, необхідно подати такі документи:
Копії ідентифікаційного коду та паспорта (з усіма сторінками);
Рішення органу локального самоврядування щодо дозволу на приватизацію ділянки;
Довідка органу самоврядування щодо користування даною ділянкою землі;
Копіювання з генерального плану щодо забудови (або проекту формування) з точним зазначенням місця розташування землі, завірене органом місцевого управління;>
Акт погодження та встановлення меж ділянки;
Документи на наявну нерухомість, яка розташована на цій земельній ділянці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору