Рівне:

Створення та просування сайтів

Росія нічого не добилася в Радбезі ООН

Україна і світ 06-сер, 2014, 11:059 prov 936
Радбез ООН не підтримав пропозицію Росії про направлення у Донецьк і Луганськ конвоїв з російською гуманітарною допомогою.
Таке голосування було винесено на засідання, скликане на вимогу Росії, повідомляє Укрінформ.
Лише представник КНР не вказав на необхідність роззброїти підтримувані Росією незаконні збройні формування, обмежившись заявами про необхідність "проявляти спокій і стриманість, іти на компроміс".
При цьому багато учасників засідання прямо вказали на дії Росії, як джерело самої проблеми.
"Парадоксально, що Росія скликає обговорення гуманітарної кризи, яку вона ж і створила", - заявив представник Великобританії.
"Саме дії сепаратистів призводять до погіршення ситуації в Луганську й Донецьку, туди, де немає сепаратистів, люди повертаються", - підкреслив він.
Росія могла б закінчити це все, припинивши свій потік зброї, зазначив представник США.
"Росія із самого початку підтримувала незаконну війну. Українські сили роблять усе можливе для звільнення країни від незаконних збройних формувань", - сказав представник Литви.
Учасники засідання також висловили стурбованість цілеспрямованим руйнуванням інфраструктури бойовиками, викраденнями й убивствами людей на контрольованій ними території.
В. о. постійного представника України в ООН Олександр Павличенко заявив, що Україна повністю виконує соціальні зобов'язання перед жителями Донецької й Луганської областей, у країні немає гуманітарної кризи, уряд у стані впоратися із ситуацією й справляється.
А от постпред РФ Віталій Чуркін закликав "вжити термінових спільних заходів по наданню гуманітарного сприяння населенню сходу України" і наполягав на тому, щоб направити на схід України російську гуманітарну допомогу в супроводі представників Червоного Хреста.
Однак представник України вказав, що "реальна причина кризи - діяльність незаконних збройних формувань, які підтримує Росія".
Павличенко повідомив світове співтовариство про ситуацію, про те, що Росія продовжує обстрілювати позиції українських військових і нарощує своє військове угруповання на кордоні.
"Ми пропонуємо Росії припинити направляти найманців і зброю, розпалювати нестабільність", - сказав він.

pravda.com.ua.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору