Рівне:

Створення та просування сайтів

Бізнес Демидівщини обговорив з обласним керівництвом найближчу перспективу реформування податкової системи

Рівненська область 30-жов, 2014, 10:299 prov 910
У Демидівці відбулося засідання регіонального форуму «ДФС+» за участю заступника голови Рівненської облдержадміністрації Юрія Приварського, начальника Головного управління ДФС у області Дмитра Зайцева, начальника Демидівського відділення Млинівської ОДПІ Валентини Рачинської, представників органів районної влади, бізнес - спільноти та громадськості.
Присутніх ознайомили з основними аспектами Концепції реформування податкової системи України: зменшення кількості податків і зборів, спрощення адміністрування податку на прибуток підприємств, реформування єдиного соціального внеску, запровадження непрямих методів контролю за сплатою податку на доходи фізичних осіб, зміна критеріїв для платників єдиного податку.
Для підсилення фінансової самостійності місцевих бюджетів планується запровадити збір з роздрібного продажу підакцизних товарів за ставкою 5% від їх вартості за рішеннями місцевих рад. Також крім житлової, база оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, включатиме і комерційну нерухомість. Будуть переглянуті податкові пільги.
Очільник Державної фіскальної служби у Рівненській області Дмитро Зайцев, зокрема, відзначив, що ідея, закладена в урядові законопроекти, залишається незмінною - це спрощення податкової системи, зменшення ставок, створення сприятливих умов для ведення бізнесу, виведення економіки з тіні та залучення інвестицій.
– Ми запросили познайомитися, поспілкуватися, почути пропозиції щодо співпраці представників бізнесу та місцевої влади. Проблеми і питання фермерів чи дрібних підприємців Демидівщини для нас такі ж важливі, як і «Рівнеазоту» чи Рівненської атомної електростанції. Я озвучив ідею про те, що з нами – з фіскальною службою – можна радитися стосовно започаткування бізнесу. Подумаємо, як зробити так, щоб підприємці виконували зобов’язання перед Україною і мали більше можливостей для розвитку власної справи. Наше завдання у цей військовий час - забезпечувати «тил» – і гідне життя тим, хто зараз на передовій, хто ремонтує бронетехніку, здійснювати соціальні виплати пенсіонерам. І зробити все так, щоб бізнесмени і підприємці працювали, а інвестори не боялися вкладати гроші у Рівненщину. Саме тому такі зустрічі, такі форуми дуже важливі, – наголосив Дмитро Зайцев.
Учасники заходу позитивно сприйняли запропоновані зміни у податковій системі, отримали відповіді на питання, що їх цікавили.
Млинівська ОДПІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору