Рівне:

Створення та просування сайтів

Завдяки прокуратурі попереджено незаконне стягнення з державного підприємства 88 млн грн

Рівненська область 28-лис, 2014, 17:279 pressa 869
Органами прокуратури встановлено, що окремі суб’єкти господарювання, користуючись дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Україні, вчинили сплановані та узгоджені дії, спрямовані на незаконне заволодіння грошовими коштами державного підприємства, яке знаходилось на території Автономної Республіки Крим.
Зокрема, одне з товариств звернулось до господарського суду із позовом про стягнення з державного підприємства збитків на суму понад 88 млн грн, у зв’язку з неналежним виконанням умов договору про надання послуг з перевалки нафтопродуктів.
Незважаючи на неможливість виконання умов зазначеного договору учасниками зобов’язань, у зв’язку із загальновідомими форс-мажорними обставинами, що мали місце на території Автономної Республіки Крим, суд першої інстанції 18 червня цього року вирішив стягнути кошти з державного підприємства, яке уже на той час було перереєстровано в м. Києві.
Проте прокуратура Рівненської області, вступивши в розгляд справи, зокрема, довела, що ДП не виконало договірні зобов’язання через обставини непереборної сили у вигляді подій, що відбувалися поза волею державного підприємства на півострові. Відтак вказане виключає протиправність поведінки та вину державного підприємства, а отже – й наявність складу цивільного правопорушення.
Погодившись із доводами прокуратури, Рівненський апеляційний господарський суд 24.11.2014 прийняв рішення про відмову у задоволенні позовних вимог до державного підприємства щодо стягнення з останнього коштів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору