Рівне:

Створення та просування сайтів

Нерухомість Болгарії - вигідний напрямок для зарубіжних інвестицій

Спільна 12-бер, 2015, 15:179 prov 933
Сьогодні все більше громадян України, завчаючи на події в країні, замислюються над вигідним інвестуванням своїх коштів у ліквідні активи. Один із зпопулярних способів вкладання свого капіталу - нерухомість за кордоном. Згідно з аналізом пошукових запитів, найбільша кількість українців в якості напрямку інвестицій у закордонну нерухомість обирають Болгарію. Болгарія за своєю популярністю значно випередила Польщу, Чехію, Угорщину, Іспанію та інші популярні з точки зору інвестицій у нерухомість країни.
Чоьу багато українців вибирають саме Болгарію?
Що потрібно враховувати при купівлі нерухомості в цій країні?

Причини популярності болгарського напрямку
Головним плюсом на користь придбання нерухомості в Болгарії є її відносно низька вартість. Приміром, в Болгарії за даними на 2014 рік середня вартість квадратного метра оцінювалася в 442 євро. У курортних регіонах країни житло можна було купити в середньому за 500-600 євро за метр. Для порівняння, середня вартість квадратного метра в Іспанії складає 1350 євро.
Другою перевагою болгарського напрямку для покупців з України є відносно невелика відстань між країнами. Це означає, що власник нерухомості може легко відвідувати свою батьківщину, витрачаючи при цьому мінімум часу і грошей.
Наступний важливий чинник, що спонукає наших співвітчизників, вкладати гроші саме в болгарську нерухомість, полягає на схожості традицій, культури, мови і менталітету болгарського населення. Ужитися в Болгарії українцеві буде значно простіше, ніж в Італії, Іспанії та іншій європейських країнах.

Особливості купівлі нерухомості іноземними громадянами
Відповідно до болгарського законодавства, будь-який іноземець, у тому числі і громадянин України, може придбати будь-який житловий об'єкт за наявності у нього дійсного закордонного паспорта. Єдиним обмеженням, і в той же час мінусом, є заборона на продаж землі іноземцям, за винятком громадян ЄС. Наявність цього недоліку обов'язково варто враховувати покупцям, які планують придбати приватний будинок в Болгарії.
ВАЖЛИВО: Обмеження на купівлю землі можна обійти, зареєструвавши фірму і оформивши земельну ділянку на юридичну особу.
Процедура купівлі житлової власності в Болгарії виглядає наступним чином:
Укладення основного договору з внесенням плати за резервацію об'єкта.
Сума авансу згодом віднімається з підсумкової вартості житла.
Реєстрація угоди в нотаріуса з повним розрахунком за нерухомість.
Отримання договору купівлі-продажу та передача прав на власність шляхом реєстрації документа в Булстате.
Постановка на облік у податковій інспекції в якості нового платника податків.
Інші тонкощі процесу придбання нерухомості в Болгарії та корисні рекомендації українським покупцям можна знайти на сайті: http://bolgarskiydom.com/bolgarskaya_nedvijimost_dlya_ukraintsev/
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору