Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські митники вилучили понад 250 тисяч доларів США контрабандного походження

Рівненська область 31-бер, 2015, 12:039 prov 1 119
Митники, які несли службу на митному посту «Городище» виявили велику суму в валюті (долари США), яку намагалися перевезти через кордон, з приховуванням від митного контролю, двоє громадян України.
Перша частина валюти була вилучена у громадянина України, який перетнув кордон пішки. В зону митного контролю митного поста «Городище» ранком 27.03.2015 року зайшов громадянин, який слідував з Республіки Білорусь. Пішоходу було запропоновано заповнити митну декларацію, що він і зробив, вказавши в документі, що в нього є 5000 російських рублів. В ході митного контролю виявлено серед особистих речей два пакунки, обмотані скотчем. В пакунках митники знайшли чотирнадцять пачок з доларами США на загальну суму сто п’ятдесят тисяч п’ятдесят доларів.
Іншу частину суми було знайдено у транспортному засобі марки «Мерседес-Бенц», який прямував по смузі «зелений коридор» у напрямку «в’їзд». Якщо водій та пасажири обирають саме смугу спрощеного митного контролю, то це означає, що вони заявляють про відсутність товарів та інших предметів, які по законах України підлягають обов’язковому декларуванню. Митники перевели цей транспортний засіб на червону смугу та ретельно оглянули. Результат був приголомшливий. Приховану валюту знайшли у ручній поклажі водія (п’ять пачок на загальну суму п’ятдесят тисяч доларів США).
У корпусі повітряного фільтра виявлено прихований від митного контролю прямокутної форми пакунок, обгорнутий світлокоричневою стрічкою (скотчем). Доступ до пакунку став можливий після демонтажу, з допомогою викрутки, кришки повітряного фільтра та виймання самого повітряного фільтра. Після огляду вмісту пакунка встановлено, що в ньому знаходяться, приховані в поліетиленовий білий пакет, десять пачок з доларами США на загальну суму сто тисяч доларів.
У відповідності до вимог Постанови Правління Національного банку України «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» від 27.05.2008 року № 148, фізична особа - резидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро.
Дії двох громадян України, які намагалися провезти валюту поза митним контролем мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Складено два протоколи про порушення митних правил, валюту вилучено. Надалі суд вирішіть це питання та поставить остаточну крапку. Нагадаємо, що говорить закон. Частина 1 ст. 483 передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил (у даному випадку має бути сплачена сума, еквівалентна провезеній з приховуванням від контролю) з конфіскацією цих предметів.
Рівненська митниця ДФС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору