Рівне:

Створення та просування сайтів

Благодійна організація

Суспільство 16-кві, 2015, 20:519 prov 1 198
Саме поняття благодійності так чи інакше відоме кожному, адже вона є важливою і актуальною фактично для кожного суспільства. Особливо великого значення благодійність набуває у випадках складної політично-економічної чи соціальної ситуації у державі, як це зараз відбувається з Україною. Перш за все благодійні організації України працюють задля створення матеріальної підтримки незахищених прошарків населення, а також тих, хто, зважаючи на певні чинники, не має потрібних коштів, наприклад, для життєво необхідного лікування. Проте більшість фондів зазвичай поєднує і матеріально спрямовані, і культурно-волонтерські програми. Наприклад, відомим благодійним фондом «Національне відродження» проводиться активна робота як для забезпечення житлом всіх потребуючих цього родин, так і освітньо-виховні заходи. Впроваджені організацією культурно-освітні програми викликають значне зацікавлення серед молоді, та є для неї дуже важливими, оскільки для розробки цих програм використовувалися провідні європейські стандарти. З цими заходами пов’язана також і проблема подальшого працевлаштування колишніх студентів, що зараз в Україні є дуже гострою.
  У сучасному світі вже давно стала всесвітньовідомою поширена практика благодійності. Різноманітні фонди та організації активно працюють задля матеріальної та духовної підтримки різних верств населення та, в деяких випадках, окремих людей. Благодійність зазвичай отримує широке схвалення та підтримку в суспільстві, відомо, що чимало людей впродовж свого життя робили певні пожертвування хоча б один раз або працювали в якості волонтерів. Саме завдяки подібним благодійним заходам було врятовано чимало життів та створено нові перспективи для розвитку багатьох громадян. Тому в цьому аспекті Україна не поступається загальній світовій практиці завдяки діяльності великої кількості спеціальних організацій та фондів.
Проте тим, хто бажає внести свою частку до певного благодійного фонду, варто пам’ятати про достовірність його функціонування. На жаль, деякі громадяни лише прикривають альтруїстичними цілями використання отриманих пожертвувань для власних інтересів, подекуди протизаконних. Тому потенціальним благодійникам краще звертатися до вже перевірених часом організацій, на кшталт фонду «Національне відродження», а не сумнівних, маловідомих «волонтерів».
  Альтруїстична підтримка громадян має чималу вагу для будь-якої країни. Вона може проводитися як у широкому масштабі в тому випадку, якщо в суспільстві наявні загальні значні соціально-економічні труднощі, так і в більш вузькому, коли мова йде про різноманітну допомогу певним прошаркам населення. Благодійна організація і є найбільш актуальним інструментом для розв’язання подібних питань. Організований і цілеспрямований благодійний фонд дозволяє впроваджувати певні ефективні програми, спрямовані на функціонування в різних суспільних сферах. Як і в зарубіжних країнах, в Україні є своя окрема система подібних фондів, деякі з яких вже здобули чималий досвід роботи та активну підтримку громадян. Благодійні об’єднання завжди намагаються адаптуватися під найважливіші запити суспільства. Наприклад, відомою організацією «Національне відродження» з часу початку воєнних дій на Сході України було розроблено спеціальні програми, зорієнтовані на різнопланову допомогу біженцям, переселенцям та українським бійцям. Одна з ключових програм зараз спрямована на забезпечення житлом та матеріальним забезпеченням переселенців, які через дії у зоні АТО втратили майже всі свої статки.
Благодійні фонди України взагалі працюють у досить різноманітних сферах суспільства. До них, зокрема, входять питання освіти, культури, лікування, матеріальної підтримки і т.д. Благодійність як така не просто корисна для суспільства, але подекуди є життєво необхідною, особливо коли мова йде про збереження людського життя та фінансове забезпечення вкрай потребуючих цього громадян. Враховуючи трагічні події на східних українських землях благодійна діяльність набула ще більшого значення. Зважаючи на брак коштів у самої держави саме завдяки благодійникам та волонтерам створюється необхідне забезпечення української армії та екіпіровка українських вояків. Не варто забувати і про допомогу пораненим, адже, як це не прикро, лікування (особливо складних травм) вимагає великих коштів, які є далеко не в кожного українця. Крім того, вкрай гострою на даний момент лишається проблема біженців та переселенців, які потребують не тільки матеріального забезпечення, але й і духовної підтримки. Тому таким фондом як «Національне відродження» проводиться збір коштів на побудову нових будинків для таких сімей, а також відкрито окремий дитячий табір для колишніх мешканців Сходу України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору