Рівне:

Створення та просування сайтів

Як рахувати калорії і худнути

Порадниця 25-травня, 2015, 08:559 prov 975
Прагнучи прискорити схуднення, ми повністю викидаємо всі продукти з холодильника і беремося голодувати, або харчуватись за певною дієтою. Знайома ситуація? Чи замислювались ви над тим, що причиною ожиріння часто буває не надмірне поглинання калорій, а, наприклад, проблеми з ендокринною системою? Або що повна відмова від їжі може призвести до гастриту або виразки?
Так, можливо, через пару місяців ви і скинете заповітних 10-15 кг, якщо причина дійсно в переїданні. Але чи будете ви в цьому випадку підтягнутою і стрункою? Адже через зникнення жирових клітин шкіра неестетично виглядає. Що ж робити?
По-перше, слід проконсультуватися з дієтологом і ендокринологом. Не зайвим буде і візит до психіатра, адже недарма стверджують, що всі проблеми від нервів. По-друге, варто почати пити більше води і рухатися. І, по-третє, потрібно акуратно і поступово знизити калорії, ні в якому разі не відмовляючись повністю від їжі.
Як правильно скласти раціон і порахувати калорії
Будь-яка дієта для схуднення розрахована на зниження калорійності щоденного раціону. Найбільш легким способом визначення калорійності продукту є ознайомлення з інформацією, яка вказана на упаковці продукту.
Можна також користуватися онлайн калькуляторами калорійності продуктів (наприклад тут), які допоможуть швидко розрахувати вміст калорій будь-якої страви. Так, наприклад,100 г помідорів додадуть вам 17 калорій, соняшникова олія - 899, огірки - 13, а от сіль не додасть жодної калорії.
В результаті можемо підрахувати, що 200 г салату складе: 17 (100 г помідор) + 13 (100 огірків) + 89,9 (10 г олії) + 0 (сіль) = 119,9. Тобто, в середньому кожен з нас може з'їсти в день 2 кг такого салату, якщо не буде більше нічого споживати, тому що середня норма калорій становить 1200-1300 при звичайному способі життя, без необхідності зниження калорійності.
Отже, перший крок у підготовці до зниження калорій – це постійна робота з калькулятором калорій, або  роздруківка таблиці калорійності, з якою ви будете звірятися.
Далі будь-яка дієта для схуднення передбачає визначення добової потреби калорій. Розраховується вона за формулами:
Для чоловіка: 66+(13,7*масу тіла)+(5* зріст в сантиметрах)-(6,8*кількість років)
Для жінок: 650+(9,6*масу тіла)+(1,8* зріст в сантиметрах)-(4,7*кількість років)
При цьому якщо ви ведете активний спосіб життя, то число калорій повинно бути збільшено на певний коефіцієнт. При малій рухливості (офісна робота) - 1,2; фізичні вправи (аеробіка) - 1,4; високі навантаження (тренажерний зал) - 1,55.
Дотримуючись добової норми калорій, підрахованих за цією схемою, ви поступово зможете знизити вагу. При цьому можете самостійно скласти меню.
Складаємо щоденник харчування
Якщо ви вирішили знижувати калорії, а вірніше харчуватися по вказаній програмі, то варто завести щоденник харчування, куди ви будете записувати всі калорії. Крім того, можна внести і витрату калорій, яку також можна знайти в спеціальній таблиці.
До того ж кожен з нас витрачає і коли спить, і коли виконує зарядку, і коли прасує одяг. І тут важливо врахувати все.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору