Рівне:

Створення та просування сайтів

Споживання газу на Рівненщині скоротилось на 20%

Рівненська область 03-лис, 2015, 19:479 prov 1 237
На Рівненщині продовжує знижуватись споживання природного газу. За три квартали цього року об’єм споживання газу в області зменшився на 20% у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. Зниження обсягів транспортування газу призвело до непокриття тарифом на транспортування витрат ПАТ «Рівнегаз» в розмірі 102,2 млн. грн, за рахунок якого підтримується безпечна робота газорозподільної системи.
Із січня по вересень 2015 року споживачі Рівненщини спожили на 74,1 млн. куб. м менше природного газу, ніж за цей же час рік тому. Населення Рівненщини, яке використовує газ для своїх побутових потреб, зменшило його споживання на 19,8%, а промислові підприємства області на 12,3%. Найбільше скоротили споживання газу бюджетні установи – на 36,7 % та підприємства ТКЕ – на 26,0%.
Падіння огбсягів споживання газу в першу чергу пов’язане із його подорожчанням. Між тим, саме від фінансування робіт за рахунок тарифної виручки по транспортуванню газу залежить безаварійне і безперебійне газопостачання в області, за яке відповідає «Рівнегаз». За кошти, що надходять товариству від споживачів Рівненщини за транспортування газу компанія проводить ремонт та обслуговування газових мереж, забезпечує роботу аварійно-диспетчерської служби та придбання необхідного обладнання та матеріалів.
 «Цього року значна нестача коштів ледь не призвела до зриву опалювального сезону в області. Адже саме від обсягів споживання залежить фінансування робіт по утриманню газотранспортної системи в належному стані. Через значний термін експлуатації газотранспортна система Рівненщини потребує чималих капіталовкладень для її реконструкції та модернізації. Обсяг інвестицій компанії наразі покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж у робочому стані, - зазначає заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа.
Цьогоріч чи не вперше до зими довелося готуватися в екстремальних умовах недофінансування. Якщо тарифна політика держави залишиться без змін найближчим часом, газорозподільчі компанії через нестачу коштів не зможуть виконувати свої зобов’язання по безперебійному та безаварійному газопостачанню.
Довідка:
ПАТ «Рівнегаз» займається транспортуванням природного газу. У 2014 році підприємство протранспортувало 553,5 млн.м.куб. блакитного палива.
Природним газом на Рівненщині користується понад 255 тисяч сімей та 4,4тис. юридичних осіб.
ПАТ «Рівнегаз» входить до п’ятірки найкрупніших платників податків і роботодавців Рівненської області. Штат компанії становить близько 1600 осіб.

Вікторії Левчук,
Спеціаліст зі зв’язків з громадськістю.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору