Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна готова на компроміси заради звільнення полонених

Україна і світ 13-січ, 2016, 13:399 prov 876
Україна готова до пошуку компромісу заради звільнення полонених, але при цьому Мінські домовленості мають бути виконані усіма сторонами. Про це повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у facebook.
"Ми готові до пошуків компромісів заради звільнення украінців і наполягаємо на безперешкодному доступі гуманітарних місій на окуповані територіі. Режим припинення вогню має дотримуватися стовідсотково! Кожне порушення має жорстко і чітко фіксуватися СММ ОБСЄ. А для цього потрібно, аби ця місія отримала доступ на всі територіі, аж до кордону і чітко виконувала свою роботу, а не "моніторила" в тилових містах): такою є наша позиція", - написала Геращенко.
Вона також прокоментувала можливі вибори на Донбасі та амністію для бойовиків.
"Російські війська і техніка повинні піти. Ми повинні отримати контроль на кордоні. Вибори? Тільки за українським законодавством, під моніторингом ОБСЄ, після роззброєння. Амністія? Повинні відновити роботу українських судів на окупованих територіях (і ключова роль у вирішенні за законом про амністію належить ВР, Мінськ - це лише майданчик для дискусії), також тяжкі злочини, які не потрапляють під амністію", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, лідер бойовиків ЛНР повідомив, що на Різдво звільнить усіх полонених, але це так і не відбулось.

gazeta.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору