Рівне:

Створення та просування сайтів

Про благодійний арт-проект «Оскар і Рожева Пані»

Суспільство 22-лют, 2016, 11:239 prov 865
Вистава «Оскар і Рожева Пані» розповідає про юних пацієнтів лікарні, які мають тяжкі недуги. Головний герой – хворий на рак 10-річний Оскар. В останні дні життя він спілкується з неуспішною акторкою Ружею...
Постановка відомого твору Еріка-Емманюеля Шмітта на сцені Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру поєднала в собі анімацію, пісні Океану Ельзи, танці та навіть уривки телешоу.
В «Оскарі і Рожевій Пані» йдеться про складні речі – любов, Бога, смерть, стосунки між батьками і дітьми. Тим не менш, під час показу у залі нерідко звучав сміх. Глядачі не встигали занудитися завдяки динамічному поєднанню анімації, танців, які виконували дорослі актори та діти, уривків із телешоу, знайомих пісень Святослава Вакарчука. А також завдяки яскравій грі Ірми Вітовської та її юних партнерів по сцені (зокрема, роль Оскара виконують його івано-франківські ровесники Влад Балюк і Марко Кирильчук).
Проект об’єднав творчі зусилля митців з різних міст та різних театрів. Актриса Ірма Вітовська, режисер Ростислав Держипільський, гурт «Океан Ельзи», художник Андрій Єрмоленко, балетмейстер Ольга Семьошкіна та актори Івано-Франківського театру імені Івана Франка доклали зусилля, аби вистава стала не лише творчою подією, а також приводом до вирішення значущої соціальної проблеми – створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для тяжко хворих дітей.
Саме в Україні – вперше в історії сценічних інтерпретацій роману Е.-Е.Шмітта – головні ролі у виставі виконують діти, учні івано-франківських театральних студій.
Саме в Україні – вперше – твір Е.-Е.Шмітта отримає багатовимірне сценічне рішення: через анімацію, пластику, сучасні технології, документальне відео.
Саме в Україні – вперше – емоційна сповідь Шмітта стане поштовхом до створення доступної системи паліативної допомоги для дітей, а кошти від благодійних зборів підуть на створення виїзних служб з надання дитячої паліативної допомоги.
Саме в Україні – вперше – «Оскар і Рожева Пані» передбачає поєднання гастрольної, просвітницької та художньої місії у турі найбільшими українськими містами, із залученням політиків, журналістів, суспільних діячів до обговорення проблем доступності дитячої паліативної допомоги.
Партнери проекту: Міністерство культури України, КМДА, Київський Національний театр оперети.
Ініціатором та головним організатором проекту виступає Івано-Франківський благодійний фонд «Мати Тереза».
Реалізація проекту – Івано-Франківський академічний театр імені І. Франка.
Проект реалізується за підтримки програмної ініціативи «Громадське Здоров’я» Міжнародного Фонду «Відродження».
Євген Новицький (Рівне).


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору