Рівне:

Створення та просування сайтів

Учасники АТО з Рівненського гарнізону пожертвували свою кров для дітей із захворюваннями онкогематології

Рівненська область 25-лют, 2016, 12:329 prov 1 157
В Рівненській обласній станції переливання крові стартувала довготривала акція з добровільної здачі крові для дітей із захворюваннями онкогематології. Одними із перших, хто радо відгукнувся прийти на допомогу малечі стали військовослужбовці Збройних Сил України.
Учасники АТО з Рівненського гарнізону пожертвували свою кров для дітей із захворюваннями онкогематології

Упродовж декількох днів стали донорами майже півсотні військовослужбовців Збройних Сил України. Чоловіки та жінки у військових одностроях, багато із яких нещодавно виконували завдання в зоні проведення Антитерористичної операції, сьогодні тут, щоб врятувати життя дітей.
Як зазначила голова правління благодійного фонду «Скарбниця Надії» Юлія Кутик, з військовими дуже приємно мати справу. Вони насправді є ідеальними донорами, адже кожен хто прийшов сюди має добрий стан здоров’я та активно займається спортом.
В свою чергу начальник військово-медичної служби управління оперативного командування «Захід» підполковник медичної служби Галина Петрикова розповіла, що для бійців донорство справа не нова, адже під час активних бойових дій спасти бойового побратима, який отримав поранення, є справою честі. Вона зазначила, що були випадки, коли заради життя пацієнта в погонах українським військовим доводилося бути донорами під час прямого переливання крові в польових умовах.
Знаково, що організатором донорської акції став благодійний фонд «Скарбниця Надії», який з самого початку збройної агресії на сході України неодноразово допомагав Збройним Силам у забезпеченні бронежилетами бійців на передовій. Зараз прийшов час віддячити усім цивільним за підтримку, а тим паче дітям.
В акції з добровільної здачі крові для хворих дітей взяли участь і строковики. Один із них солдат Владислав Ігнатенко, який вперше добровільно пожертвував кров у свій 22-й день народження.
Протягом найближчого часу до обласної станції переливання крові планується візит ще кількох десятків військовослужбовців Збройних Сил України, які проходять службу у військових частинах Рівненського гарнізону.

Майор Віктор ШУБЕЦ,
Регіональний медіа-центр МО України (м.Рівне).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору