Рівне:

Створення та просування сайтів

Реальна децентралізація влади без збільшення надходжень до місцевих бюджетів неможлива

Рівненська область 15-кві, 2016, 10:179 prov 692
Нещодавно відбувся захід в рамках реалізації проекту «Громадський контроль за використанням коштів платників податків» за участю представників фіскальної служби, членів Громадської ради при ГУ ДФС у області, Територіального відділення АППУ, громадських організацій та експертів.
Начальник ГУ ДФС у області Дмитро Зайцев, розпочинаючи зустріч зазначив, що впровадження бюджетної децентралізації сьогодні вимагає від суспільства великої відповідальності та взаємодії усіх гілок влади з метою забезпечення надходжень до державного та місцевих бюджетів. Успішне для місцевих громад завершення бюджетного кварталу 2016 року – наслідок зваженої та прогнозованої політики щодо наповнення бюджетів. Зокрема до місцевих бюджетів у січні – березні надійшло більше 566 мільйонів гривень, що на 194,4 мільйонів гривень більше ніж у попередньому році. Проведення інвентаризації землі, легалізація бізнесу, виведення з тіні зарплат і активний діалог з малим бізнесом – ось ті заходи фіскальної та бюджетної політики , які складають основу стратегії роботи фіскальної служби з платниками податків .
Маріян Года, голова ради ТВ АППУ, акцентував увагу на тому, що без створення відчуття причетності кожного платника до бюджетного процесу, та без розуміння, куди йдуть його власні кошти, сплачені у вигляді податків, неможливо підняти рівень соціальної відповідальності бізнесу та запровадити принципово новий рівень культури сплати податків. Для вирішення цього нагального питання Асоціація платників податків продовжує проведення щорічного Всеукраїнського рейтингу „Сумлінні платники податків”. Метою рейтингу є посилення ролі та авторитету платників податків в житті кожної окремо взятої громади та країни. Поліпшення партнерських стосунків влади та громадських об’єднань, підвищення взаємної відповідальності влади і платників податків сприятиме забезпеченню цільового, ефективного та законного використання бюджетних коштів через налагодження ефективного моніторингу використання коштів бюджетів.
Надія Друзюк, заступник керівника Головного управління ДФС в області акцентувала увагу присутніх на тому, що для аграрної Рівненщини наявність повної інформації про земельні площі, з яких повинна сплачуватися плата за землю – резерв для наповнення бюджету. Земля, що обробляється та використовується в комерційних цілях, повинна приносити кошти громаді. Тому, ми за проведення повної інвентаризації земельних ресурсів, належного ведення земельно-кадастрової документації, переукладення догорів оренди. Процеси децентралізації влади передбачають, що успішними будуть лише ті громади, де в першу чергу дбатимуть про роботу бізнесу в правовому полі.
Голова Громадської ради при ГУ ДФС у області Євген Щербаков висловив думку громадськості, що такі регулярні зустрічі представників влади, бізнесу та громадськості забезпечують дієвий зворотний зв’язок та дають можливість узгодити позиції щодо вдосконалення чинного законодавства в сфері реформування міжбюджетних відносин, механізмів адміністрування податків і зборів. Дуже важливо, що на подібних зустрічах є можливість почути точку зору один одного та напрацювати спільні пропозиції.

ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору