Рівне:

Створення та просування сайтів

Податок на нерухомість поповнив бюджет на понад три мільйони гривень

Рівненська область 24-травня, 2016, 11:299 prov 1 035
У січні – квітні 2016 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Рівному, сплатили до бюджету 3,1 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Індикативні показники виконано на 112,2 %. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 1,5 млн. гривень.
У 2016 році платники – фізичні особи сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року. До 1 липня 2016 року за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) надійдуть податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку із зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
ДПІ у м. Рівному нагадує, що Рішенням Рівненської міської ради від 22.01.2015 року №4830 «Про встановлення податку на майно в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» у 2015 році на території міста Рівного було встановлено, зокрема, пільги на об’єкти житлової нерухомості. Так, база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 70 квадратних метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 150 квадратних метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – на 220 квадратних метрів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору