Рівне:

Створення та просування сайтів

Надходження від податків зросли

Рівненська область 06-чер, 2016, 11:249 prov 870
Понад 851 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб надійшло до державного та місцевих бюджетів за 5 місяців поточного року
Це на 269.5 млн. грн. більше ніж за січень-травень 2015 року. Темп росту збору платежу склав понад 151 %.
Зокрема, до Державного бюджету мобілізовано 276 млн. грн., що на 80,4 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року, з них 13,8 мільйона гривень надійшло від сплати податку із доходу у вигляді процентів.
В той же час в до бюджетів місцевих громад надійшло 574,7 млн. грн. - на 189,5 млн. грн. більше минулорічного показника.
Збільшення надходження податку на доходи фізичних осіб відбулось і завдяки виведення заробітної плати із «тіні». Адже податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення бюджетів місцевих громад, саме тому, в ГУ ДФС області особливу увагу приділяють роботі, направленій на легалізацію заробітної плати.
«У 2016 році значно знижено податкове навантаження на фонд оплати праці за рахунок зменшення майже у два рази нарахування ЄСВ. Приймаючи таке рішення, Уряд розраховував на значну легалізацію заробітної плати», - підкреслив перший заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Анатолій Клячук.
Виплата найманим працівникам «білої» зарплатні є запорукою стабільних надходжень податку на доходи фізичних осіб. Що в свою чергу сприяє виконанню соціальних урядових та регіональних програм.
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору