Рівне:

Створення та просування сайтів

Оподаткування вживаних транспортних засобів

Рівненська область 14-чер, 2016, 12:489 prov 971
З метою стимулювання розвитку ринку вживаних товарів Законом України від 12.04.2016 року №1084-VIII внесено зміни до ст.189 Податкового кодексу України щодо особливостей визначення бази оподаткування ПДВ в разі постачання товарів/послуг в окремих випадках.
Зміни стосуються порядку оподаткування платників ПДВ, що провадять підприємницьку діяльність з постачання вживаних товарів (комісійну торгівлю), зокрема, з продажу вживаних транспортних засобів.
Так, з 1 червня 2016 року вживаними товарами вважаються товари, що були в користуванні не менше року та придатні для подальшого користування у незмінному стані чи після ремонту, а також транспортні засоби, які не підпадають під визначення нового транспортного засобу.
Новими транспортними засобами вважаються:
а) наземний транспортний засіб - той, що вперше реєструється в Україні відповідно до законодавства, не був зареєстрований в інших державах та при цьому має загальний наземний пробіг до 6000 кілометрів;
б) судно - те, що вперше реєструється в Україні відповідно до законодавства, не було зареєстровано в інших державах та при цьому пройшло не більше 100 годин після першого введення його в експлуатацію;
в) літальний апарат - той, що вперше реєструється в Україні відповідно до законодавства, не був зареєстрований в інших державах та при цьому його налітаний час до такої реєстрації не перевищує 40 годин після першого введення в експлуатацію. Налітаним вважається час, який розраховується від блок-часу зльоту літального апарата до блок-часу його приземлення.
ГУ ДФС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору