Рівне:

Створення та просування сайтів

Уряд скоротив перелік професій, працівники яких рано йдуть на пенсію

Актуально 25-чер, 2016, 11:299 prov 10 848
Уряд скоротив перелік професій, працівникам яких передбачено право на ранній вихід на пенсію у зв’язку з особливостями умов праці, передає УНІАН.
Зі слів міністра соцполітики Андрія Реви, шкідливість умов праці, що дає право на пільгову пенсію, встановлюється лише атестацією робочих місць.
Очільник відомства зазначив, що списки професій, що дають право на пільгову пенсію, були істотно розширені за часів президента Януковича. Для забезпечення соціальної справедливості та зменшення навантаження на бюджет Пенсійного фонду міністр запропонував скоротити ці списки.
Рева наголосив, що ухвалена постанова спрямована на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом.
Своює чергою, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що в цих списках зберігається чимало професій, яких нині просто вже немає, приміром кочегар паровоза, і які потрібно прибрати.
«Нехай міністерство спільно з роботодавцями та профільними профспілками сідають, і по кожній професії відпрацьовують. Якщо ми доведемо, що реально є така професія, і вона дуже важлива, ми будемо це вирішувати», – сказав Гройсман.
Зокрема, він зазначив, що у списках присутні рентгенологи. Але, з його слів, зараз уплив рентгенапаратів на людину суттєво менше, ніж 30 років тому, коли складалися списки.
Варто зазначити, що в Україні є пільги з виходу на пенсію для безлічі професій, таких як військові, прокурори, працівники шкідливих виробництв тощо. Через це середній вік виходу на пенсію чоловіків становить 49 років. При цьому жінки виходять на пенсію в середньому у 55 років.
Експерти зазначають, що в розвинутих країнах немає практики виходу на пенсію чоловіків у такому ранньому віці, незалежно від їхніх професій.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору