Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині африканська чума паралізувала звичне життя людей

Рівненська область 05-лип, 2015, 12:239 prov 1 529
В лісі на Рівненщині в Дубровцькому районі виявили мертвих кабанів і оголосили карантин. Щоб не допустити поширення збудника захворювання африканської чуми свиней, на Рівненщині вживатимуть жорстких заходів з локалізації та ліквідації поширення збудника захворювання африканської чуми свиней, - інформує «Преса України».
Як стало відомо, 2 липня в урочищі «Підкозли» мисливських угідь Дубровицького району було виявлено двох мертвих диких кабанів. Після проведення експертизи у свиней було виявлено захворювання на африканську чуму.
На даний час лісовий масив навколо урочища «Підкозли» оголошено карантинною зоною. Ветеринарні та єгерські служби щоденно обстежують територію, а на виїзді з лісового масиву встановлено два карантинні ветеринарно-міліцейські пости. Найближчим часом територію прочистять бригади мисливців, а усі відстріляні тварини будуть спалені. Окрім того, у Дубровицькому районі на ринках заборонено торгівлю живими свинями, м’ясом із них, а також іншими продуктами тваринництва.
Якщо африканська чума свиней розповсюдиться по Рівненщині – це будуть катастрофічні збитки, як для сільгосппідприємств, так і для економіки області. Адже всіх підозрілих тварин необхідно знищувати.
На сьогодні на Рівненщині, додатково визначені зони контрольного нагляду, до яких увійшли, крім Дубровиччини, території Зарічненського, Володимирецького, Рокитнівського та Сарненського районів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору