Рівне:

Створення та просування сайтів

Фізіотерапія. Переваги.

Здоровя 18-сер, 2016, 10:589 prov 1 701
Фізіотерапія. Переваги.
Лікування будь-якого захворювання має бути не тільки ефективним. «Не нашкодь» – це саме той принцип, на якому ґрунтуються всі сучасні медичні методики. До числа давно відомих, абсолютно безпечних, популярних методик відноситься фізіотерапія. Вона є одним з найстаріших лікувальних і профілактичних напрямків медицини. Спектр, що застосовуються сьогодні фізіопроцедур, досить широкий і використовується при лікуванні багатьох хвороб, а також і для загального відновлення організму. Головна особливість, а точніше, перевага методики в тому, що такий курс лікування виключає застосування хімічних і лікарських препаратів. Сама назва фізіотерапія говорить про те, що лікування проводиться за допомогою фізичних факторів, що впливають на організм пацієнта. Таких фізичних факторів безліч – це ультразвук, струми, лазер, магнітне поле, різні види випромінювань (ультрафіолетове, інфрачервоне), масаж, інгаляції, спелео- та галотерапія тощо. Так, наприклад, галотерапія, передбачає перебування людини у соляній кімнаті, де за допомогою галогенераторів створюється клімат природних сольових печер. Ця процедура має великий терапевтичний ефект при хворобах органів дихання. Отже, фізіотерапія має великий плюс – висока ефективність в поєднанні з безпекою застосування.
Фізіотерапія незамінна в період реабілітації і відновлення після хвороби, для профілактики загострень захворювань, для зміцнення організму. В якості самостійного способу лікування фізіотерапія ефективна на початкових стадіях розвитку захворювання. Фізіотерапія – це прекрасний засіб профілактики багатьох хвороб.
Дізнайтесь більше  http://malecha.te.ua/index.php/solyana-kimnata .
Найчастіше вона використовується як додатковий метод в загальному курсі лікування. Фізіотерапія призначається кожному пацієнту строго за індивідуальними показаннями, так як роль відіграє особливість захворювання, його стадія, вік людини і інші чинники. Виникнення побічних ефектів після застосування фізіотерапевтичних методик практично виключено. Найчастіше саме фізіотерапія допомагає впоратися із захворюваннями, які довгий час не піддавалися лікуванню за допомогою традиційних способів.


Фізіотерапія застосовується:
- В стоматології фізіотерапія використовується для поліпшення регенерації клітин і зменшення болю. Також застосування фізіотерапії дозволяє істотно збільшити швидкість загоєння тканин. До даного напрямку лікування в стоматології відносяться такі методи: лазерні технології, водо- і електролікування, а також ультразвук.
- Фізіотерапія активно застосовується в неврології для нормалізації стану центральної нервової системи і нервово-м'язового апарату. Фізіотерапевтичні процедури і дії прискорюють обмінні процеси, підвищують тонус, сприяють зняттю емоційної і фізичної напруги, позбавляють від стресів.
- Як правило, в гінекології фізіотерапія призначається після виконання різних операції і зазвичай застосовують такі методи: фототерапія, магнітотерапія, ультразвукова терапія та електротерапія.
- В педіатрії фізіотерапія застосовується для лікування дітей при наявності шкірних захворювань, хворобах м'язів, нервової системи, опорно-рухового апарату, захворюваннях органів дихання. У педіатрії використовуються такі методи як: електросон, електростимуляція, лазеротерапія, ультразвук, видиме світло і ультрафіолетове випромінювання, спелео- та галотерапія.
- Фізіотерапія в косметології дозволяє ефективно боротися із зайвою вагою і целюлітом. Застосування фізіотерапевтичних процедур сприяє нормалізації тонусу шкіри, зняттю набряків і значно покращує мікроциркуляцію крові. У косметології активно застосовуються такі методи фізіотерапії: дарсонвалізація і хромотерапія, іонофорез, ультрафіолетове і інфрачервоне випромінювання, електро- і магнітотерапія.
- Все більша увага приділяється використанню фізіотерапії в урології. Фізіотерапія застосовується в якості методу лікування хвороб органів малого тазу, для лікування післяопераційних ускладнень. Вона використовується як самостійно, так і в поєднанні з іншими методами впливу.
Фізіотерапія найважливіше доповнення до медикаментозного лікування і нею не варто нехтувати.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору