Рівне:

Створення та просування сайтів

В Сарнах знову при подачі документів для приватизації житла просять зайву довідку

Рівненська область 17-чер, 2016, 09:569 prov 1 122
Виключити з переліку необхідних для приватизації житла документів, які повинні подавати громадяни, довідку про відсутність заборгованості по комунальних платежах. З таким проханням до міського голови міста Сарни звертається РОГО «Комітет виборців України». Адже така норма, прописана в розпорядженні міського голови, не відповідає чинному законодавству України.
Так, розпорядженням Сарненського міського голови від 05 квітня 2016 року № 51 «Про адміністративні послуги» затверджено Перелік адміністративних послуг та Стандарти адміністративних послуг, що надаються виконавчим апаратом Сарненської міської ради. Цей документ розміщений на офіційному веб-сайті радиi.
Як виявили фахівці організації, в Стандарті адміністративних послуг в частині послуги «Приватизація державного житлового фонду» серед переліку необхідних документів, які мають подати до виконкому громадяни зацікавлені у приватизації свого житла, є довідка про відсутність заборгованості по комунальних платежах (КП «Житлосервіс», Дистанція водопостачання, КП «Екосервіс», Сарненське управління з експлуатації газового господарства, РЕМ, КП «Сарнитеплосервіс»).
«Чіткий вичерпний перелік документів, необхідних для подачі громадянами до виконкому для приватизації житла, визначений у пункті 18 Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, затвердженого Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 №396, – говорить юрист центру права РОГО «Комітет виборців України» в м. Сарни Вячеслав Горбенко. – І в ньому немає довідок про відсутність боргів перед комунальними та енергопостачаючими підприємствами. Отже, вимога їх подання громадянами не відповідає чинному законодавству».
Тож 15 червня організація направила міському голові міста Сарни Світлані Усик лист, у якому просить виключити з переліку необхідних для приватизації житла документів, які повинні подавати громадяни, довідку про відсутність заборгованості по комунальних платежах, внести зміни до відповідного розпорядження і виправити вказану інформацію на офіційному веб-сайті ради та інших ресурсах.
Варто згадати, що в жовтні 2013 року Рівненський КВУ вже звертався до тодішнього міського голови м. Сарни Сергія Євтушка з приводу аналогічної проблеми. Тоді реакція на звернення організації була швидкою і проблема була вирішена. До слова, відповідь з виконкому Сарненської міськради надійшла за підписом тоді ще в.о. міського голови Світлани Усик.
Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору