Рівне:

Створення та просування сайтів

Ягідно-грибний сезон на Рівненщині додав бюджетам майже 2 мільйони гривень податків

Рівненська область 15-сер, 2016, 17:579 prov 1 373
Щоб забезпечити належний контроль в період заготівлі фахівці органів ДФС вже кілька років поспіль працюють у складі спеціально створених при органах виконавчої влади робочих групах, що контролюють дотримання норм законодавства в ході заготівлі лісопродукції. Зокрема, проведено роз’яснювальну роботу із заготівельниками щодо Порядку і умов виділення лімітів та організації справляння рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Крім того, обстежено 54 заготівельних пункти та встановлено контроль за діяльністю 39 суб‘єктів господарювання.
В результаті проведеної роботи за 7 місяців 2016 року до місцевих бюджетів надійшло 1,8 млн.грн. рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань (заготівля ягід, грибів, лікарської сировини та інших видів лісової продукції), у т.ч. за ягоди чорниці – 1,6 млн.грн., або 90,1 відс. загальної суми надходжень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 1,1 млн.грн., або у 2,7 рази.
В Головному управлінні ДФС у Рівненській області традиційно звертають увагу: громадяни, котрі збирають лісову продукцію – гриби та ягоди для власних потреб, не є платниками ПДФО, тобто, реалізуючи лісові ягоди та гриби на ринку, не зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб.
Разом з тим, заготовляючи з комерційною метою дари лісу в громадян, підприємці виступають податковими агентами, відтак - повинні відобразити суму виплачених коштів у закупівельній відомості та перерахувати до бюджету належну суму податку.
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору