Рівне:

Створення та просування сайтів

За втручання прокуратури Рівненщини підприємство поверне державі 9,2 га лісових земель вартістю 5,2 млн грн

Рівненська область 27-кві, 2017, 11:259 prov 1 239
Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи прокуратури та зобов’язав підприємство повернути державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації земельну ділянку вартістю 5,2 млн грн.
Мова йде про 9,2 га землі, що розташовані на території Уїздецької сільської ради Здолбунівського району, якими продовжувала користуватися приватна фірма, незважаючи на те, що строки дії договору, на який його було укладено з Рівненською обласною державною адміністрацією, закінчився. Крім того, орендар не виконав свій обов’язок щодо проведення рекультивації кар’єру.
Як наслідок – органи державної влади тривалий час були позбавлені можливості розпоряджатися спірною земельною ділянкою та отримання відповідних коштів до бюджету за її користування.
З метою захисту інтересів держави та витребування земель з незаконного володіння до суду було заявлено Здолбунівською місцевою прокуратурою відповідний позов.
У результаті – судом підтверджено законність вимог прокуратури та постановлено рішення, яким зобов’язано товариство повернути за актом прийому-передачі земельну ділянку до земель лісового фонду держави у стані, не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду, шляхом проведення рекультивації.
Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненської області з незаконного володіння повернуто державі землю площею 9,2 га вартістю 5,2 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору