Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині власники елітних авто сплатили більше 1,0 млн. грн. транспортного податку

Рівненська область 04-сер, 2017, 13:389 prov 1 104
За січень-липень поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 1052,7 тис. грн. транспортного податку, що перевищує минулорічні показники на 106% або на 510,4 тис. грн. При цьому, фізичними особами сплачено 457,4 тис. грн., що на 318,1 тис. грн. більше аналогічного періоду минулого року, відповідно юридичними особами – 595,3 тис. грн. що також на 192,7 тис. грн більше минулого року.
Нагадаємо, ставка податку складає 25000 гривень на рік. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.
Юридичні особи - платники транспортного податку самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію. Сплата здійснюється авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
За місцем реєстрації фізичної особи – платника транспортного податку органи фіскальної надсилають податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити, сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
«Транспортний податок – одне із джерел наповнення місцевих бюджетів, адже він повністю залишається у розпорядженні місцевих громад. Саме тому створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні та проведення масово – роз’яснювальної роботи серед фізичних осіб –один із пріоритетів діяльності фіскальної служби області та органів місцевого самоврядування» - відзначив виконуючий обов’язків керівника ГУ ДФС у області Анатолій Клячук .
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору