Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокурор Рівненської області повідомив про підозру депутату у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди

Рівненська область 05-сер, 2017, 16:089 prov 1 402
Прокурор Рівненської області Богдан Подубинський повідомив про підозру депутату однієї із міських рад у вчиненні злочину, що передбачений ч.4 ст. 368-3 КК України, за вимагання та одержання ним особисто та через посередника неправомірної вигоди.
Неправомірну діяльність депутата, який є керівником формування по охороні громадського порядку, а також його заступника, котрі вимагали щомісячну данину з підприємця за неперешкоджання його господарській діяльності, викрито та припинено прокуратурою у співпраці із Головним управлінням Національної поліції в Рівненській області та Управлінням захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Після передачі 03.08.2017 громадянином чергової суми коштів у 9 тис грн керівнику та заступнику громадського формування, останніх було затримано в порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
Всього правоохоронці задокументували 3 факти одержання спільниками неправомірної вигоди на загальну суму 18 тис грн.
Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області. Наразі триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі дії.
Прокуратурою погоджено клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-3 (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди, повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з вимаганням) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору