Рівне:

Створення та просування сайтів

На понад 50 млн. грн. порушення при виплаті зарплати виявили працівники ДФС Рівненщини

Рівненська область 10-сер, 2017, 15:349 prov 1 294
У процесі сучасного оновлення, модернізування та реформування соціально-економічних відносин в Україні гострою та актуальною залишається проблема легалізації заробітної плати. Сьогодні, з метою отримання більшого прибутку, деякі з суб’єктів господарської діяльності навмисно відходять від букви закону, ухиляються від сплати податків та використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин, пропонуючи останнім виплати «у конвертах».
У територіальних органах ГУ ДФС Рівненської області на постійній основі організована робота щодо виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також щодо контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та підприємцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету.
Так, протягом січня-липня 2017 р. в ході проведених перевірок встановлено 36 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями, виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 49322,5 тис. грн. ПДФО та 704,9 тис. грн. єдиного внеску.
«Нагадуємо громадянам, які продовжують працювати на приватних фірмах та у підприємців без належного оформлення трудових взаємовідносин, економлячи 18% на податку на доходи фізичних осіб, Ви втрачаєте набагато більше – це і страховий стаж, і єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, і відсутність будь-яких прав у разі конфлікту з роботодавцем» - зазначив в. о. начальника ГУ ДФС у Рівненській області Анатолій Клячук.
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору