Рівне:

Створення та просування сайтів

Вердикт для “Рівнеазоту” виноситимуть правоохоронці

Актуально 07-кві, 2005, 13:319 prov 1 305
Найголовнішим з них є недотримання вимог при експлуатації обладнання агрегатів з виробництва азотної кислоти. Крім того, шлюзи агрегатів напівзруйновані в наслідок чого зафіксовано витік нітрозних газів і кислоти з трубопроводів. Непридатним до роботи визнано і вибухозахист. Втім, не зважаючи на приписи, підприємство самовільно поновило експлуатацію опломбованих агрегатів.

Таке рішення свого керівництва начальник прес-служби ВАТ “Рівнеазот” Світлана Береза пояснила тим, що з приходом весни, зростають потреби сільгоспвиробників на закупівлю мінеральних добрив, тому підприємству потрібно було невпинно працювати, щоб забезпечити своїх потенційних клієнтів необхідними добривами.

За словами начальника територіального управління держнагляду охорони праці в Рівненській області Миколи Носа, на сьогодні, про цей випадок уже повідомлена місцева влада та прокуратура. Як наслідок – на керівництво підприємства накладено адміністративне стягнення та видано повторний припис на призупинення агрегатів. Вцілому, на “Рівнеазоті” було багато зроблено для підвищення безпеки при експлуатації обладнання. Але, на жаль, значна кількість споруд знаходиться у незадовільному стані, що створює потенційну загрозу, насамперед, для працівників гіганта хімічної промисловості. З цих причин в минулому році на підприємстві трапилось 13 нещасних випадків, два з них – смертельні. Подібні випадки трапляються і досі.

Тому, як зазначив пан Нос, якщо керівництво ВАТ “Рівнеазот” не виконає поставлені вимоги, за вирішення питання візьмуться правоохоронні органи.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору