Рівне:

Створення та просування сайтів

Гаазький трибунал кваліфікував анексію Криму як військовий конфлікт

Україна і світ 15-лис, 2016, 10:309 prov 659
Також в Міжнародному суді є інформація про утиски кримських татар на півострові
Дії Росії під час окупації Криму Міжнародний кримінальний суд розцінює як військовий конфлікт проти України. Про це йдеться в щорічному звіті попереднього розслідування прокурора МУС Фату Бенсуда.
Зазначається, що цей міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.
"Згідно з відомостями, що надійшли, ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", – сказано в звіті.
Також зазначається, що право міжнародних збройних конфліктів можна застосувати до цієї ситуації і після 18 березня 2014 року в тій мірі, в якій ситуація на території Криму і Севастополя буде рівнозначна триваючому стану окупації.
Канцелярія прокурора Гаазької трибуналу також має інформацію про утиск кримських татар на півострові, насильницьке переміщення 179 заарештованих осіб на територію РФ, примусову мобілізацію на військову службу жителів Криму.
Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015-го президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Сегодня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору