Рівне:

Створення та просування сайтів

Постраждав від укусу змії

Останні новини 19-травня, 2008, 17:399 Lobanovskiy 1 418
18 травня до реанімаційного відділення Радивилівської центральної районної лікарні з діагнозом отруєння зміїною отрутою був госпіталізований 21-річний громадянин Василь, житель села Опарипси. Хлопець разом із товаришем у лісосмузі пас череду корів, як раптом відчув пекучий біль у нозі. Все, що в той момент встиг побачити Василь, лише хвіст плазуна, який миттєво зник у траві. На щастя молоді люди не розгубилися, товариш потерпілого з мобільного телефону негайно викликав швидку допомогу. Прибувши на місце подій медики, доправили молодого хлопчину до лікарні, де надили необхідну допомогу. Наразі стан потерпілого задовільний. Яка саме змія вкусила Василя достеменно не відомо, проте медики припускають, що це гадюка.
Незважаючи на те, що це перший випадок на території Рівненщини з початку року коли людина потерпіла від укусу змії, з настанням літнього сезону рівень небезпека зростає у декілька разів, коли люди масово їдуть відпочивати до лісу.
Для того, щоб захиститися від укусів змій та інших отруйних тварин, необхідно знати, які саме тварини трапляються в даній місцевості, та особливості їх поведінки; уміти розрізняти ознаки отруйних і не- отруйних тварин (наприклад, вужа і гадюки), а також уникати з ними контакту; пам'ятати, що різкі рухи тільки привертають увагу цих тварин і можуть викликати їх напад.
При укусі невідомої змії не варто піддаватися панічним настроям. Хвилювання стимулює прискорення серцевого ритму, що сприяє швидкому проникненню отрути в кров. Необхідно дихати повільно і глибоко. Потрібно накласти вище від ділянки укусу джгут та терміново викликати швидку медичну допомогу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору