Рівне:

Створення та просування сайтів

ОДНОСЕЛЬЦІ ВІДПРАВИЛИ 23-РІЧНОГО СТОРОЖА НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З КАРАТЕ, ДЕ ВІН ЗДОБУВ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ

Головна 26-жов, 2018, 09:459 prov 1 615
Люди допомогли втілитися мрії юнака, завдяки чому на спортивному небосхилі країни з’явилася нова зірочка.
Йому збирали гроші всім миром і він повернувся переможцем. 23-річний сторож Олександр Занозовський із села Тинне на Рівненщині виборов у Португалії титул Чемпіона Європи з карате. Потрапити на змагання Олександр дуже хотів, але не міг. Бо не було необхідних для поїздки тисячі євро. Але до справи взялися односельці.
ОДНОСЕЛЬЦІ ВІДПРАВИЛИ 23-РІЧНОГО СТОРОЖА НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З КАРАТЕ, ДЕ ВІН ЗДОБУВ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ

23-річний сторож Олександр Занозовський із села Тинне на Рівненщині виборов у Португалії титул чемпіона Європи з карате. Потрапити на змагання Олександр зміг завдяки односельцям, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.
У кабінеті старости села Тинне зібралися глядачі – дивляться як їхній односелець у Португалії виборює чемпіонський титул. За Сашка, якого тепер навіть кличуть Олександр Борисович, уболівали всі. "Перед поїздкою молилися. У нас в селі є три церкви", - каже місцевий житель Андрій Бакунець.
Гроші на поїздку Олександрові збирали не лише в Тинному, а й у сусідніх селах – навіть скриньку в місцевій крамниці поставили. "Сказав Сашко, що я буду позичати, але я все рівно поїду. І тут разом по селі то одному, то іншому – і в нас так получилося, що Сашко поїхав", - радіє житель села Тинне Сергій Постайчук. "Сподівалися на певний результат, ну, можливо, не на аж такий високий, але мали великі надії", - зізнався староста села Тинне Олександр Трохимець.
Олександр Занозовський вперше виїхав за кордон, і на своїх перших міжнародних змаганнях став чемпіоном Європи з карате годзю-рю. Мама зустрічає сина після приїзду з Португалії. Для свого чемпіона наготувала улюблених страв: картоплі, солоних огірків та бутербродів. Каже, Сашком пишається і дякує односельцям. "Людей ті, що нас підтримали в цій поїздці – низький їм уклін. Було багато переживань", - каже Галина Занозовська.
Сам каратист каже, що це була його мрія. "На кону стояла, скажімо так, моя репутація в плані ставлення людей до мене в селі, бо люди фінансово мені допомогли. Я не міг програти", - каже чемпіон. Тисяча євро – сума для хлопця була недосяжна. Він навчається в Рівному на заочному, підробітки б не врятували. "Я не соромлюсь того, я працюю нічним сторожем, вдень я садівник. Між роботами зранку і ввечері я ходжу на тренування", - розповів Олександр.
Бойовим мистецтвом він захопився чотири роки тому. Після перемог на змаганнях в Україні, тренер вирішив, що час їхати на міжнародні чемпіонати. Заминка була лише в грошах. "Спорт обділений коштами. Карате зараз не олімпійський, спонсоруються трошки менше", - каже Сергій Куліш. В області змагання такого рівня не фінансують узагалі, бо це компетенція уряду. "Тільки вони приймають рішення, на які заходи і які кошти виділяють, і хто за рахунок міністерства бере участь в чемпіонатах Європи, світу", - пояснив заступник керівника Рівненського обласного управління молоді і спорту Петро Нагорний.
Проте нині в області пообіцяли свого чемпіона Європи привітати фінансово – видати заохочення в 14 тисяч гривень Олександру і 7 тисяч його тренеру. Сашко ж тепер мріє наступного року потрапити на чемпіонат світу. Каже, якщо знайде гроші на поїздку, зробить усе для перемоги України.

Кореспондент ТСН Анна Махно
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору