Рівне:

Створення та просування сайтів

Forbes склав рейтинг найбільш високооплачуваних професій

Україна і світ 22-травня, 2008, 15:179 prov 1 659
Необхідно зазначити, що лідерство ця професія зберігає вже другий рік поспіль. На другому місці рейтингу з незначним відривом йдуть хірурги (191,4 тисячі доларів) і ортодонтологи (185,3 тисячі доларів). За ними розташувалися лікарі, спеціалізація яких стосується стоматології й дітонародження. За ними йдуть інші представники медичної галузі.
Лише на десятій позиції топ-аркуша перебуває професія, що не пов’язана з медициною – це професія управляючого менеджера із середнім заробітком 151,4 тисячі доларів у рік, а 11 місце в списку найдорожчих фахівців зайняв пілот –148,8 тисячі доларів.
Також у першу двадцятку ввійшли інженери-менеджери в промисловості й адвокати. А замикає топ-аркуш 25 найбільш високооплачуваних професій фінансовий менеджер з річною заробітною платою в 106,2 тисячі доларів.
Менше всіх, на думку американських аналітиків, заробляють кухарі ресторанів фаст-фуд і офіціанти в їдальнях, річний дохід яких становить у середньому 16, 7 тисячі доларів. Невеликі зарплати одержують також касири й продавці квитків.
Раніше американські соціологи провели опитування й з’ясували, які професії можуть приносити задоволення або радість. Виявилося, що найбільш задоволені своєю роботою люди творчих професій, а також професій, які пов’язані з опікунством, викладанням і захистом інших людей.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору