Рівне:

Створення та просування сайтів

Збільшити тариф на проїзд у маршрутках

Останні новини 27-травня, 2008, 12:089 Lobanovskiy 1 267
Згідно з економічними розрахунками підприємців, які подавались владі як обґрунтування необхідності підняття цін на початку травня, вартість проїзду становила 1,56 грн. Тому перевізники пропонували депутатам затвердити тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами в місті у розмірі 1,50 грн., а в нічний час з 22-00 години – в розмірі 2,0 грн.
„На сьогодні ж ціна на пальне в порівнянні з початком місяця зросла на 10% і навряд чи вже буде нижчою, – говорить заступник голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентин Демчук. – Відповідно тепер середня вартість проїзду має становити 1,70 грн. Перевізники розуміють, що таке відчутне підняття тарифу може викликати хвилю невдоволення у певної частини населення. Однак без таких дій, коли здійснення підприємницької діяльності не є рентабельним (доводиться економити на запчастинах, періодичності проведення техобслуговувань автобусів тощо) неможливо організовувати нормальну безпеку перевезень та забезпечити якісне обслуговування пасажирів. Тому тариф, запропонований перевізниками, є найбільш компромісним, який задовольнить інтереси як підприємців, так і пасажирів. У наших сусідів у Луцьку, наприклад, вартість проїзду вже становить 1,50 грн. Рівне залишається єдиним обласним центром в Україні, де тарифи на перевезення не підвищували впродовж такого тривалого проміжку часу (з кінця листопада 2005 року).”
До того ж, за словами пана Демчука, днями організація отримала відповідь від територіального відділення Антимонопольного комітету, в якій зазначається, що „територіальне відділення повністю погоджується з ГО „Спілка водіїв” щодо включення у розрахунок кількості перевезених пасажирів, яка відповідає фактичним даним і використана як показник для розрахунку тарифу”. Таким чином, закиди деяких представників влади про необґрунтованість розрахунків перевізників у питанні кількості перевезених пасажирів є безпідставними.
Перевізники обіцяють, що, якщо на найближчому засіданні виконкому Рівнеради не буде погоджена їхня пропозиція щодо підняття на проїзд до 1,50 грн., а в нічний час з 22-00 години – 2,0 грн., то вони проводитимуть безстрокову акцію протесту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору