Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненській області відібрано райони для участі у спільному Проекті ЄС та Програми розвитку ООН

Останні новини 27-травня, 2008, 18:259 Lobanovskiy 2 530
Конкурс серед районів Рівненської області на участь у Проекті було оголошено 13 лютого 2008 року під час регіонального семінару-представлення Проекту у Рівненській обласній державній адміністрації, в якому взяли участь керівники усіх районів області. На семінарі було представлено стратегію впровадження Проекту на обласному та районному рівнях, а також роз’яснено умови партнерства з обласними та районними органами влади.
Впродовж 3 тижнів з дня представлення Проекту зацікавлені райони надсилали заявки на участь у Проекті з інформацією про соціально-економічний стан району та засвідчували готовність до співпраці. Від Рівненської області на участь у проекті надійшли заявки від усіх 16 районів. У результаті аналізу статистичних відомостей, наданих районами за сімома критеріями (рівень бідності, екологічна ситуація, місцевий шкільний транспорт, енергозбереження, доступ населення до водопроводу і до медичного обслуговування, готовність керівництва району до зобов’язань) було складено рейтинги заявлених районів, що стало головною підставою у визначенні восьми переможців.
У відібраних районах перспективи та умови участі в Проекті буде представлено у всіх сільських радах, де мешканці сіл, селищ та невеликих міст (з населенням до 10.000 чол.) зможуть організуватись у громаду, визначити пріоритети для покращення умов проживання та запропонувати до фінансування один проект з покращення умов проживання. У кожному районі на конкурсних умовах відбиратиметься по 5 проектів. Мікро-проекти громад буде спів-фінансовано: Проектом (50%, до $10.000), місцевим бюджетом (від 45%) та громадою (5%).
Пріоритетними сферами для громадських ініціатив є:
 охорона здоров’я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів);
 енергетика (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії, тощо);
 навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів тощо);
 комунальне водопостачання;
 комунальний транспорт (подолання ізольованості в сільській місцевості).
Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» було започатковано у вересні 2007 року. Проект має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та спів-фінансування громадських ініціатив у всіх областях України та Автономній Республіці Крим. В основі Проекту лежить підхід «розвиток, орієнтований на громаду». Підхід передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку території, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для сталого розвитку свого села / селища чи міста.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору