Рівне:

Створення та просування сайтів

Вісім районів Рівненщини отримають додаткове фінансування

Газета СВ 28-травня, 2008, 15:549 prov 1 674
Головною метою проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, за словами його організаторів, є створення сприятливого середовища, забезпечення сталості розвитку та активне включення кожного представника громади в активне вирішення своїх проблем. Розрахований проект на 3,5 роки, й участь у ньому братимуть всі області України. Для цієї мети Європейська комісія та Програма розвитку ООН виділили 13,3 мільйони євро.
За словами міжнародного менеджера проекту Джейсінга Саха, Програма розвитку ООН намагається забезпечити сталий розвиток життя в усіх галузях в цілому світі. Зробити це можна буде, на його думку, тоді, коли на належному рівні працюватиме місцеве самоврядування. Як розповів пан Сах, у маленьких містах та селах України існує багато різних проблем, які не завжди можуть бути вирішені за допомогою місцевої влади. Саме такі проекти в тісній співпраці з представниками громади та владою і фінансуватимуть європейці.
Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Степан Павлюк залишився задоволеним активністю представників районної влади. Він зазначив, що Рівненщина – одна з небагатьох областей, де заявку на участь у конкурсі подали усі без винятку райони, надавши інформацію про соціально-економічний стан та засвідчивши готовність до співпраці. Окрім зазначених вище районів-переможців конкурсу, у резервний список увійшли також Острозький, Володимирецький, Костопільський, Березнівський та Демидівський. Також пан Павлюк повідомив, що нещодавно у Рівному провели тренінгові заняття для представників 9 областей України, і, у майбутньому, планується використовувати наше місто саме як центр проведення подібних навчань.
Як зазначив асистент проекту з розвитку громад у Рівненській області Володимир Філіц, райони відбиралися за великою кількістю критеріїв, головними з яких були належність до Чорнобильської зони, високий рівень бідності, а також пропорційна основа. Наступним кроком, за його словами, буде конкурс по відбору громад районів. Пріоритетні сфери для громадських ініціатив – охорона здоров’я, енергетика, навколишнє середовище, комунальне водопостачання та комунальний транспорт.
Представники європейських організацій та місцевих органів влади сподіваються вже протягом цього року реалізувати на території Рівненщини кілька стартових проектів громад.
Павло Дутко,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору